تاثیر کمخوابی به قرینه چشم
به گزارش سینا پرس اردبیل وبه نقل از مدیکال نیوز دانشمندان اخیراً در آزمایشی با استفاده از آزمایشروی موش ها تاثیر کم خوابی بر چشم ها را بررسی کرده اند. خواب کافی می تواند سطح انرژی، عملکرد، ایمنی و سلامت کلی فرد را بهبود بخشد. رعایت بهداشت خواب و ایجاد تغییرات خاص در سبک زندگی می تواند به افراد کمک کند خواب شبانه بهتری داشته باشند. افرادی که پس از تلاش برای بهبود عادات خواب خود همچنان مشکلات خواب دارند، باید با پزشک مشورت کنند، زیرا کم خوابی می تواند باعث خشکی و درد چشم و همچنین مشکلات جدی تری در دراز مدت شود. دانشمندان با استفاده از آزمایش هایی که روی موش ها انجام دادند، متوجه شدند که کمبود خواب می تواند باعث شود قرنیه توانایی درست خود را از دست بدهد، این ممکن است منجر به مشکلاتی مانند خشکی چشم شود.
محققان همچنین دریافتند که قطره های چشم حاوی آنتی اکسیدان می تواند به ترمیم آسیب های ناشی از کم خوابی کمک کند. در حالی که دانشمندان می دانند کم خوابی تأثیر منفی بر بدن دارد، هنوز در حال تحقیق در مورد چگونگی تأثیر آن بر اندام های مختلف هستند. داشتن یک خواب خوب شبانه به طور منظم مهم است، اما طبق گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، بیش از یک سوم بزرگسالان خواب کافی ندارند. پزشکان توصیه می کنند که بزرگسالان حداقل 7 ساعت در شب بخوابند. نداشتن خواب کافی میتواند باعث مشکلات سلامتی زیادی شود، مانند افزایش خطر چاقی، ابتلا به دیابت، و فشار خون بالا. بخشی از مشکلی که باعث می شود بسیاری از افراد به اندازه کافی استراحت نکنند، داشتن اختلال خواب است. برای کسانی که دچار اختلال خواب نیستند، بهترین راه برای داشتن خواب کافی و منظم، رعایت بهداشت خواب است. افراد می توانند این کار را با رفتن به رختخواب هر شب در زمان مشخص، اجتناب از تماشای نمایشگرها 1 تا 2 ساعت قبل از خواب و عدم مصرف الکل قبل از خواب انجام دهند.
چگونه این اطلاعات به دست آمدند؟
محققان در این مطالعه از موشها برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تأثیر کمخوابی بر چشمها استفاده کردند. قرنیه سطح جلویی شفاف چشم است که دارای یک لایه اشکی پوشاننده و به راحتی به چشم ها کمک می کند و در برابر عفونت محافظت می کند. محققان علاقه مند بودند تا دریابند کمبود خواب تا چه اندازه بر سلول های بنیادی قرنیه تأثیر می گذارد؟ دکتر نیل نیمارک، یک پزشک خانواده اشاره کرد: «سلول های بنیادی قدرت شفابخشی دارند و تمام ترمیم بافت در بدن توسط سلول های بنیادی آغاز می شود». محققان مطالعه حاضر بیان ژن را در موشها پس از 2 روز محرومیت از خواب و سپس پس از 10 روز محرومیت از خواب ارزیابی کردند. نویسندگان موش ها را پس از 1 و 2 ماه محرومیت بیشتر از خواب آزمایش کردند و دریافتند که شفافیت قرنیه کاهش یافته و سطح چشم ناهموار است. نویسندگان خاطر نشان میکنند که پیامدهای کوتاهمدت خواب ناکافی یا تاخیر در خواب باعث ناراحتی چشمی از جمله خشکی، درد، خارش و پرخونی چشم میشود. علیرغم این مسائل، نویسندگان مشاهده کردند که درمان موشهای مبتلا به قرنیه آسیبدیده با قطرههای چشمی حاوی آنتیاکسیدان به بازیابی سلامت چشم موشها کمک میکند.
به طور کلی خواب کافی می تواند سطح انرژی، عملکرد، ایمنی و سلامت کلی فرد را بهبود بخشد. رعایت بهداشت خواب و ایجاد تغییرات خاص در سبک زندگی می تواند به افراد کمک کند خواب شبانه بهتری داشته باشند. افرادی که پس از تلاش برای بهبود عادات خواب خود همچنان مشکلات خواب دارند، باید با پزشک مشورت کنند.
منبع :Medical News
مترجم : پریناز نصرتی