نحوه تولد بر میکروبیوم روده و واکنش به واکسن موثر است
به گزارش سیناپرس، مطالعات جدید محققان نشان می دهد که زایمان طبیعی منجر به ترکیب میکروبیوتای بهتری در مقایسه با سزارین میشود.
باید توجه داشت هدف واکسنهای دوران کودکی محافظت در برابر طیف وسیعی از بیماری های عفونی مرتبط با دوران کودکی است. اینکه چگونه این واکسنها با واکنش های سیستم ایمنی ارتباط برقرار و پاسخ های ایمنی را القا می کنند، برای سطح محافظت ایجاد شده در نوزاد بسیار مهم است. به طور کلی میکروبیوم روده نقش مهمی در پاسخ های ایمنی به واکسیناسیون دارد. با این حال، رابطه بین شرایط تجربه شده در اوایل زندگی و تأثیر آن بر ترکیب میکروبیوتای روده و پاسخ های بعدی واکسن دوران کودکی هنوز به خوبی شناخته نشده است.
به همین دلیل تیمی از پژوهشگران به سرپرستی دکتر دبی بوگارت، ۱۰۱ نوزاد را که از طریق زایمان طبیعی یا از طریق سزارین متولد شده بودند، بررسی کرده و میکروبیوم روده آنها را در ۱۲ ماه اول زندگی خود ارزیابی کردند. آنها همچنین پاسخ آنتی بادی به دو واکسن معمول دوران کودکی را که علیه پاتوژن های تنفسی، واکسن های پنوموکوک و مننگوکوک، در ۱۲ و ۱۸ ماه پس از تولد انجام می شود، ارزیابی کردند. محققان همچنین دریافتند که تولد از طریق زایمان طبیعی با افزایش سطوح بیفیدوباکتریوم و اشریشیا در میکروبیوم روده طی ماههای اول زندگی و پاسخهای آنتیبادی IgG بالاتر علیه هر دو واکسن مرتبط است.
به گزارش سیناپرس، این یافته ها به وضوح نشان می دهند که نحوه زایمان در هنگام تولد ممکن است منجر به تغییرات میکروبیوم و پاسخ دهی سیستم ایمنی به واکسن های دوران کودکی شود. با این حال، نحوه مطابقت تفاوت در سطوح آنتی بادی با میزان محافظت ایمنی باید مورد بررسی قرار گیرد.
در خاتمه گفتنی است مطالعات متعددی نشان داده اند که داشتن زایمان طبیعی به مراتب برای مادر و نوزاد بهتر بوده و علاوه بر داشتن عوارض جانبی کمتر، محافظت طبیعی بیشتری به هر دو نفر ارائه می کند. به همین دلیل متخصصین توصیه می کنند زایمان به روش سزارین تنها در موارد خاص و به توصیه پزشک و هنگامی انجام شود که جان مادر یا نوزاد در خطر باشد.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: natureasia