ابولا: نگاهی به تاریخچه و ساختار طاعون مدرن
شکیب الحق، کارشناس ارشد میکروبیولوژی پزشکی از دانشگاه ناتینگهام انگلستان و مدرس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اخیرا کتابی را تحت عنوان ابولا نگاهی به تاریخچه و ساختار طاعون مدرن به چاپ رسانده است.
این کتاب با هدف آگاه سازی عموم مردم به همراه پرسنل بهداشت و درمان نسبت به بیماری تب خونریزی دهنده ابولا و کسب آمادگی های لازم جهت ارتقا نظام مراقبت از این بیماری در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور توزیع خواهد شد.
شکیب الحق، هدف از نگارش این اثر را بررسی تاریخچه دردناک ویروس ابولا از زمان پیدایش آن در جمعیتهای انسانی تا به امروز که شاهد یکی از بزرگترین اپیدمیهای رخ داده از طاعون مدرن در غرب آفریقا هستیم، عنوان کرد. علاوه بر این ، ساختار ویروس ابولا، چگونگی ایجاد بیماریزایی در انسانها و سایر جانداران، زیستگاههای اکولوژیک ویروس، روشهای تشخیص و درمان به همراه راهکارهای مفید و سازنده به منظور پیشگیری و کنترل ابولا بررسی شده است.
به گفته الحق دوره های آموزش مجازی ابولا به همراه اپلیکشن موبایل ابولا با امتیاز آموزشی ویژه پرسنل بهداشت و درمان در سامانه آموزش مداوم پزشکی استان کردستان به نشانی cmek.ir موجود است . علاقه مندان می توانند جهت شرکت در دوره های آموزشی ابولا به وب سایت مربوطه مراجعه و ثبت نام نمایند.
امید است که در آیندهای نه چندان دور، سازمانهای بینالمللی نظیر سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها با همکاری و تعامل گسترده جامعه جهانی بتوانند با قدرت و سرعت عمل بیشتری به رسالت تاریخی خود جهت ریشهکن ساختن بیماریهای عفونی نوپدید در مناطق آلوده بپردازند.
No tags for this post.