روبات ها به حس لامسه مجهز می شوند
به گزارش سیناپرس، محققان موفق به طراحی سیستم جدید شدند که ReSkin نام دارد. این فناوری به روبات ها این امکان را می دهد که تنها با استفاده از حس لامسه، بین اشیایی مانند لایه های نازک پارچه تمایز قائل شوند. این ویژگی را فقط انسان داراست و به همین دلیل به گفته محققان دانشگاه کارنگی ملون، برای روباتها، کارهایی مانند گرفتن یک لیوان یا تا کردن حوله ها بسیار چالش برانگیز است.
درک کمیت و مقدار داده های جمع آوریشده از طریق لمس برای روبات ها دشوار است و تا همین اواخر شبیه سازی حس لامسه در علم روباتیک سخت بود.
دیوید هلد، استادیار دانشکده علوم کامپیوتر و رئیس بخش Robots Perceiving در این رابطه می گوید: انسان ها به اشیا نگاه کرده و سپس آن ها را لمس می کنند تا مطمئن شوند که در موقعیت مناسبی برای گرفتن آن هستیم. به گزارش سیناپرس، بسیاری از حس های لامسه ای که انسان ها انجام می دهند برای ما طبیعی است. ما درباره این رفتارها فکر نکرده و آن ها را غریزی انجام می دهیم، بنابراین نمی دانیم چقدر ارزشمند هستند.
به گزارش سیناپرس، انجام اقداماتی ساده مانند تا کردن لباس ها برای روبات ها بسیار دشوار است و روبات ها برای انجام این کار به حسگری نیاز دارند تا روشی را که انگشتان انسان می توانند لایه بالایی حوله یا پیراهن را حس کنند و لایه های زیر آن را بگیرند، تقلید کند. محققان می توانند به ربات یاد دهند که لایه بالایی پارچه را حس کند و آن را بگیرد، اما بدون اینکه ربات لایه های دیگر را حس کند، نمی تواند آنها را گرفته یا پارچه را تا کند.
تحقیقات جدید محققان علوم روباتیک می تواند به روبات ها کمک کند تا لایه های پارچه را احساس کنند. این عمل می تواند روزی به روباتها اجازه دهد تا در کارهای خانگی مانند تا کردن لباس ها به افراد کمک کنند.
این تیم تحقیقاتی در مطالعات جدید خود، پوستی با منبع باز و حسگر لمسی ساخته شده از یک پلیمر نازک و الاستیک که با ذرات مغناطیسی تعبیه شده است، طراحی کرده که حس لامسه سه محوره را ایجاد می کند. ReSkin همچنین به ربات کمک می کند تا لایه های پارچه را حس کنند نه اینکه آنها را صرفاً از طریق بینایی درک کند.
دکتر توماس ونگ، از پژوهشگران این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق توضیح می دهد: با خواندن تغییرات میدان های مغناطیسی ناشی از فرورفتگی یا حرکت پوست، می توانیم به حس لامسه دست یابیم. ما می توانیم از این حسگر لمسی برای تعیین اینکه چند لایه پارچه برداشته ایم، استفاده کنیم.
به گزارش سیناپرس، محققان می گویند که هنوز موفق نشده اند به روبات یاد دهند اند که چگونه یا کجا پارچه را بگیرد. در عوض، آنها با تخمین تعداد لایههای پارچه با استفاده از حسگرهای ReSkin و تنظیم دستگیره برای امتحان مجدد، به وی آموزش دادند که چند لایه پارچه را می گیرد.
این تیم یافته های خود را در کنفرانس بین المللی ربات ها و سیستم های هوشمند در سال ۲۰۲۲ ارائه کردند.
مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: studyfinds