درمان بیماری های خودایمنی با پروتئین مهندسی شده

به گزارش سیناپرس، اکنون دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز پروتئینی را مهندسی کرده ‌اند که ممکن است با افزایش تعداد سلول ‌های T تنظیم‌ کننده (Tregs) از بروز بیماری ‌های خودایمنی جلوگیری کند.سیستم ایمنی، بدن را همیشه هوشیار نگه داشته و پاتوژن ‌های خارجی یا سلول‌ های مشکل ‌زا را علامت ‌گذاری کرده و از بین می ‌برد تا از بروز بیماری جلوگیری کند.

با این حال، گاهی اوقات ممکن است کمی بیش از حد فعال شده و شروع به حمله به سلول های بدن کند که می تواند باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری های خود ایمنی مانند دیابت نوع ۱، لوپوس و آرتریت روماتوئید شود.

به گزارش سیناپرس، برای جلوگیری از بروز این مسائل، سلول ‌های ایمنی به نام Tregs نقش حیاتی در کنترل پاسخ‌ های سیستم ایمنی دارند، اما ممکن است در این کار شکست بخورند. بنابراین برای مطالعه جدید، محققان تصمیم گرفتند تا تعداد آنها را افزایش دهند. 

در این مورد، تیم پژوهشی مولکولی ایجاد کرد که سیتوکینی به نام اینترلوکین-2 را با آنتی بادی ضد سیتوکین به نام F5111 ترکیب می کند. این امر باعث ترویج فعال ‌سازی و گسترش سلول ‌های T تنظیم‌ کننده شد. محققان این مولکول را بر روی موش های مبتلا به بیماری کولیت و دیابت آزمایش کردند و دریافتند که این پروتئین به حیوانات محافظت قابل توجهی در برابر ابتلا به بیماری های خودایمنی مربوطه می دهد.  

جیمی اسپنگلر(Jamie Spangler) پژوهشگر ارشد این مطالعات گفت: سلول ‌های T تنظیم‌ کننده برای حفظ تعادل سیستم ایمنی ما حیاتی هستند و وقتی از وضعیت عادی خارج ‌شوند، افراد به بیماری ‌های خودایمنی مبتلا می شوند. نتایج مطالعه ما نشان داد که این مولکول مهندسی شده به جلوگیری از ابتلا به بیماری های خودایمنی کمک می ‌کند.

اسپنگلر در انتها اضافه کرد: نتایج مطالعات روی موش ها همیشه مشابه نتایج حاصله روی انسان نیست، بنابراین تا استفاده بالینی این روش هنوز سال ‌های زیادی مانده است. با این حال، تیم تحقیقاتی امیدوار است بفهمد که آیا این روش یا تکنیک مشابهی می تواند برای معکوس کردن یک وضعیت خودایمنی که در حال حاضر فعال است توسعه یابد یا خیر.

به گزارش سیناپرس،شرح کامل این تحقیق جذاب در آخرین شماره مجله تخصصی Cell Reports منتشر شده است.

مترجم: مهنوش فلاحی پناه
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا