کشاورزی عمودی کلید خروج از بحران غذایی
به گزارش سیناپرس، کارشناسان معتقدند آینده صنایع غذایی و کاشت محصولات، به کشاورزی عمودی وابسته است.
در این روش، گیاهان در شرایط کاملا بسته رشد کرده، با چراغ های ال ای دی جایگزین نور خورشید و بازیافت آب حلقه بسته حمایت می شوند. در این روش از کشاورزی نیازی به آفت کش نیست، زیرا فضای داخلی از قبل عاری از حشرات شده و گیاهان را می توان در شرایط تمیزی پرورش داد که نیازی به شستن آنها قبل از خوردن نباشد.
یک مزرعه عمودی می تواند معادل۲۸۰ هکتار زمین کشاورزی سنتی را در ساختمانی به وسعت یک سوپرمارکت بزرگ جای داده و با دستکاری طول روز و ایجاد فصل مصنوعی، در تمام طول سال محصول برداشت کند.
گفتنی است کشاورزی فشرده داخلی از هزینه های راه اندازی و قبوض انرژی بالایی رنج می برد، اما پیشرفت های اخیر در افزایش راندمان و کاهش هزینههای تولید ال ای دی ها موجب مقرون به صرفه تر شدن مزارع عمودی شده است.
هر چند در حال حاضر از این نوع مزارع فقط برای کاشت محصولات خاصی استفاده می شود.
در حال حاضر کاشت سبزی های خوراکی و توت فرنگی با حاشیه سود زیادی مواجه هستند، اما محصولات غلات مانند گندم و ذرت آنقدر بلند هستند که نمی توانند به طور موثر روی هم چیده شوند و از سوی دیگر ارزش هر تن آن ها به نسبت گیاهانی مانند توت فرنگی بسیار پایین تر است. به همین دلیل در حال حاضر امکان تولید انبوه غلات در مزارع عمودی وجود ندارد.
به گزارش سیناپرس، طبق مطالعه ای که پژوهشگران دانشگاه کرنل انجام شد، یک قرص نان ساخته شده از گندم پرورشی عمودی حدود ۱۸ پوند ( حدود ۶۵۰ هزار تومان) هزینه دارد که رقمی بسیار زیاد بوده و بخش عمده این هزینه به دلیل تامین برق برای روشنایی این مزارع است.
متاسفانه هنوز پنل های خورشیدی روی سقف و دیوارهای ساختمان برای خودکفایی مزارع عمودی کافی نیست. اما کشاورزی داخلی اجازه می دهد تا کاشت محصول مستقیماً در شهرها ادغام شود و هزینه های حمل و نقل غذا را کاهش دهد. انتقال برق از مزارع خورشیدی روستایی به شهر و پرورش غذا در نزدیکی محل زندگی مردم کارآمدتر است.
این چرخه رشد حلقه بسته می تواند برای محیط زیست نیز آلودگی بسیار کمتری داشته باشد و حتی ممکن است پاسخی برای تامین سکونتگاه های انسانی در ماه یا مریخ باشد.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: sciencefocus