استفاده درست از کوله پشتی را به کودکانمان بیاموزیم

به گزارش سیناپرس، باشروع سال تحصیلی جدید والدین باید بیشتر مراقب فرزندانشان باشند. والدین در اوایل سال تحصیلی باید شیوه گزینش کتاب های مورد نیاز برای بردن به مدرسه و جاسازی بهینه وسایل در کیف را به کودکان خود آموزش دهند تا کودکان از حمل وسایل اضافی جدا خودداری کنند.

تحقيقات نشان داده است، بيش از ۵۰ درصد كودكان كوله‌ پشتی های بسيار سنگينی با خود به مدرسه می برند و 55 درصد دانش‌آموزان بيشتر از حد مجاز يعنی ۱۰تا ۱۵درصد وزن بدن حمل می كنند.

اين درحالی است كه تحقيقات نشان داده، ۶۰درصد دانش آموزان زمانی كه به سن ۱۸سالگی می رسند درد ناحيه پشت را تجربه می كنند و نتیجه چند تحقیق نشان می دهد که  ۶۵ درصد مراجعه غیر شکستگی  نوجوانان به پزشك ارتوپد به علت آسيب‌های ناشی از حمل كوله پشتی سنگين است.

بهتر است والدین بدانند ، استفاده از کوله پشتی نامناسب می تواند موجب کمر درد،گردن درد و انحنای ستون فقرات،کاهش ظرفیت ریه ها، گزگز باز و دست ها و… شود؛ بنابراین متخصصان توصیه می کنند موارد زیر را جدی بگیرید:

– کوله پشتی بیش از حد سنگین که به صورت نادرست حمل شود می تواند باعث درد کمر، گردن و شانه کودکان شود.
-درد کمر ناشی از استفاده نادرست از کوله پشتی و سنگینی بیش از حد آن، عارضه ­ای شایع است.  برای کاستن از آسیب ها و درد کمر، کودک خود را تشویق کنید که بار کمتری در کوله پشتی خود همراه ببرد و از هر دو بند آن برای تقسیم وزن روی شانه های خود استفاده کند.
– وضعیت مطلوب این است که کودکان سالم با وزن عادی نباید بیشتر از 10 تا 20 درصد از وزن بدن خود در کوله پشتی بار حمل کنند.
-همیشه کودکان را وادار کنید از هر دو بند کوله پشتی برای حمل وسایلشان استفاده کنند تا وزن آن در کمر او به طور برابر تقسیم شود. همچنین بند کوله پشتی را محکم کنید تا بار آن به کمر نزدیک تر شود. قسمت انتهایی کوله پشتی باید تا حد کمر باشد و پایین تر از آن نباشد.
-کودکان باید تنها چیزهایی را حمل کنند که برای آن روز خود در مدرسه لازم دارند و وسایل سنگین تر باید در قسمت پایین کوله پشتی و به سمت وسط کمر گذاشته شود. اگر می بینید که کودک شما تقلا می کند که کوله پشتی را روی دوش خود بگذارد یا آن را به خاطر سنگینی از روی شانه بردارد،اگر تعدادی از کتاب هایش را با دست حمل کند،بهتر است.
-در هنگام بلند کردن کوله پشتی روی زانو خم شوید.

گفتنی است، با این وجود باز هم ممکن است مشکلات کمر و گردن در کودکان بروز کند و والدین باید کودکان را تشویق کنند که هر گونه علامت کرختی، مورمور یا بی قراری در دست ها و پاها که ممکن است نشانه نامناسب بودن کوله پشتی یا سنگینی بیش از حد آن باشد را اطلاع دهند.

گزارش:ندا جوادهراتی

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا