کارآفرینی محمل ظهور خلاقیت جوانان در عرصه تولید و خدمات واقعی است
به گزارش سیناپرس، نشست تخصصی جوانان و کارآفرینی در حاشیه اجلاس جهانی جوانان کشورهای اسلامی در کازان روسیه با حضور دکتر یامین پور معاون امور جوانان ایران و وزرا و مدیران جوانان کشورهای اسلامی و سازمان های مردم نهاد بین المللی برگزار شد.
یامین پور در سخنرانی خود در این نشست با بیان این که توسعه و پیشرفت پایدار مبتنی بر اقتصادی درونزا و برونگرا است، اظهار داشت: آن اقتصادی که بتواند بخش بزرگی از نیازهای خود را تامین کند و در چرخه اقتصاد جهانی به صورت فعالانه حضور داشته باشد.
وی با بیان این که این مهم در دنیای امروز تفاوت عمدهای با دو دهه گذشته داشته است، تصریح کرد: فناوریهای نوین زمینه ساز تغییر نوع فعالیتهای اقتصادی در عرصه تولید و خدمات شده است. تولید بزرگ مقیاس هنوز هم اهمیت سابق خود را دارد، اما تولید فناورانه اهمیتی جدید و جدی را به دست آورده است. نرمافزارهای کاربردی، بازیهای رایانهای، خدمات سایبری و… از جمله این ظرفیتهای جدید است.
او ادامه داد: تمامی این موارد نیازمند خلاقیتهایی است که از ذهن جوانان دانشمند تراوش میکند. فناوریهای نوین مبتنی بر دانش جدید، ذهنهای آزاد و ارادههای خستگیناپذیر است که همگی در جوانان جمع شده است.
یامین پور گفت: کارآفرینی محمل ظهور این خلاقیتها در عرصه تولید و خدمات واقعی است، جایی که جوانان استعدادهای خود را از ایدههای خلاقانه تبدیل به یک خروجی قابل ارزشگذاری میکنند. فضایی که از دنیای ذهنی به دنیای واقعی قدم گذاشته و برای خود و جامعه خود ارزشی جدید تولید میکنند.
معاون امور جوانان کشورمان افزود: به همین علت است که کارآفرینان جوان مجبورند علاوه بر خلاقیت، از نوآوری هم استفاده کنند تا محصولی جدید یا با بهرهوری بیشتر را به جامعه عرضه کنند. یا خدماتی ویژهتر از گذشته را ارائه دهند. این همان نقطه آغاز آینده است.
پس کارآفرینی جوانان چیزی ورای گذشته و حال است و تعلق به آینده دارد. همانطور که روحیه جوانی نیز فراتر از گذشته و حال است و سر بر بلندای آینده دارد.
یامین پور گفت: برای کارآفرینی جوانان میتوان دهها صفت دیگر نیز نام برد. خستگیناپذیری، جنگندگی، کار تیمی، ارزشهای اخلاقی، ایدهها و آرزوهای بلند و… از جمله این موارد است. اما مهم آن است که بدانیم آینده از طریق کارآفرینی جوانان به دست میآید.
وی تصریح کرد: ایجاد ظرفیت اقتصادی جدید آن هم به شکل پایدار و مبتنی بر خلاقیت و نوآوری صرفا از این نوع فعالیت اقتصادی به وجود میآید. این نوع از تولید کالا و خدمات است که هم علم را گسترش میدهد و هم تولید را، این فعالیت ارزشمند است که فهم جدید از محیط زیست و حفاظت از آن را درک کرده و تولید خود را همخوان و نه متناقض با آن پیش میبرد. پس باید با تمام توان به حمایت از کارآفرینی جوانان پرداخت. در این میان عدالت و توزیع عادلانه منابع برای بروز استعداد همه جوانان در سراسر کشورهای عضو بسیار اساسی است.
یامین پور تاکید کرد: افتادن در دام نگاه صرفا اقتصادی بدون توجه و دقت به عدالت قطعا به نوآوری و خلاقیت حداکثری منجر نخواهد شد.
وی سپس به تجربیات ایران در این حوزه اشاره کرد و گفت: در این مسیر جمهوری اسلامی ایران، قدمهای بزرگی را برداشته است. کشور ما در دو دهه اخیر با انواع تحریمهای بینالمللی، فشار حداکثری و وحشیگری مدرن مواجه بوده تا از توسعه و پیشرفت در زمینه های علمی و تحقیقاتی دست بردارد. اما این هدف به کمک جوانان با استعداد، توانمند، خلاق و دانشمند به نتیجه نرسیده و حالا ایران را تبدیل به نمونهای از مقاومت فعال و موفق در مقابل فشار مستکبرین و امپریالیسم جهانی کرده است.
او ادامه داد: توسعه ایران در عرصههای فناوری نو مانند نانو، سایبر، دارو و به ویژه انرژی صلح آمیز هستهای علی رغم همه تلاشهای برخی کشورهای قدرتمند برای جلوگیری از این رشد میتواند نشانهای از این پیشرفت خیره کننده باشد.
معاون امور جوانان اظهار داشت: ایران توانسته با استفاده از مدل کارآفرینی جوانان مسیر رشد و پیشرفت خود را ادامه دهد و از ظرفیت جوانان خود استفاده حداکثری ببرد.
گسترش دانشگاهها، رشد و توسعه شهرهای علم و فناوری، افزایش خانههای خلاق، زمینه سازی برای تولد و رشد شرکتهای دانشبنیان، ارائه انواع تسهیلات مالی و غیر مالی، معافیت های مالیاتی، تسهیل کسب مجوز آغاز فعالیت، اعطای پروژه های ملی و دولتی، بازاریابی بین المللی، ایجاد همکاری علمی بین دانشگاه و صنعت، تقدیر مداوم از کنشگران این عرصه و اقدامات بسیار گسترده دیگر از مواردی است که جمهوری اسلامی ایران از آن استفاده کرده است.
وی عنوان کرد: همین تجربههای ارزشمند ما را قادر میسازد تا بتوانیم مسیر حرکت رو به جلو و توسعه مند را با دیگر کشورهای جهان، به ویژه کشورهای آزاد، به اشتراک بگذاریم. لذا ایران آماده همکاری با کشورهای آزاد و مستقل در سراسر جهان برای حرکت به سمت توسعه پایدار و دوستدار محیط زیست است. میتوان کارگروههایی را در این زمینه فعال نمود تا تجارب کشورها مختلف در زمینه کارآفرینی جوانان با هم به اشتراک گذاشته شود.
یامین پور گفت: بدون شک در زمینه کارآفرینی، موضوع همکاری جوانان خلاق و کار تیمی بسیار مهم و اثرگذار است. امری که ایران آن را در پارکهای علم و فناوری خود به منصه ظهور گذاشته است. حالا وقت آن است تا این کار تیمی از چارچوب مرزها بگذرد و تبدیل به همکاری بین کشورهای عضو و همسو شود.
معاون امور جوانان ایران ادامه داد: همکاری مجازی و حضوری در عرصه انتقال دانش، ایجاد بازارهای متقابل، همکاری علمی، مسابقات نوآوری در عرصه کارآفرینی، همکاری مشترک تولیدی، انتقال کالا، طراحی و تولید خدمات جدید به ویژه در عرصه سایبر و… از ظرفیتهای فعال نشدهای است که میتواند منافع ملی متقابل کشورهای عضو را در بستر کارآفرینی جوانان فعال سازد. تمامی این موارد نیازمند کمیتههای هماهنگی مشترک است تا زمینهساز ارتباط متقابل جوانان خلاق در کشورهای عضو باشد و ایران آمادگی میزبانی و مدیریت این کمیتهها را اعلام میدارد.