آب چاههای ژرف سیستان به شبکه انتقال آب شهری و روستایی متصل شد
به گزارش سیناپرس، همزمان با گرامیداشت هفته دولت سورنا ستاری معاون علمی و فناوری و رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد تا از طرحهای فناورانه در حوزه استحصال، تصفیه و انتقال آب چاههای ژرف رونمایی کند.
آب چاه های ژرف سیستان در دولت مردمی سیزدهم به شبکه انتقال آب شهری و روستایی منتقل می شود. از طریق این طرح فناورانه روزانه ۳۰۰۰ متر مکعب برابر با ۳ میلیون لیتر آب استحصال و به شبکه آب شهری استان منتقل خواهد شد.این طرح با حمایت مرکز توسعه فناوری های راهبردی و کارگروه آب، خشکسالی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی شده و به بهره برداری رسیده است.
افتتاح طرح های نوآورانه و فناورانه در حوزه آب
همچنین معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از طرح فناورانه آب شیرینکن در چاه ژرف شماره ۱ با ظرفیت ۵۰۰ متر مکعب در ثانیه بازدید و رونمایی میکند.
این محصولات و تجهیزات ایرانساخت تصفیه آب که توسط شرکت ثمین و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به بهرهبرداری رسیده است، در داخل کشور تا ۵۰ درصد صرفه جویی ارزی نسبت به محصولات مشابه اروپایی به تولید رسیده است.
این شرکت دانشبنیان در زمینه مشاوره، طراحی و ساخت تجهیزات تصفیه آب شامل آب شیرین کن (RO)، اولترا فیلتراسون (UF)، سیستمهای گند زدایی فرابنفش و سایر فناوریهای حوزه آب فعالیت میکند.
نخستین واحد نمک زدایی از آبهای ژرف جهت مصرف آب شرب به صورت سرمایه گذاری بخش خصوصی و قرارداد خرید تضمینی آب به روش B.O.T به بهره برداری میرسد.
توسعه فناوری اصلاح و نمک زدایی آب
از دیگر برنامههای این سفر یک روزه بهره برداری از طرح فناورانه نمک زدایی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
این طرح، توسط شرکت پیام آوران نانو فناوری فردانگر در محل چاه ژرف اکتشافی شماره 3 سیستان اقدام به طراحی، ساخت و اجرای فاز 1 واحد نمک زدایی به ظرفیت 1000 مترمکعب در شبانه روز راه اندازی شده است.
ظرفیت نهایی این واحد 2500 مترمکعب در شبانه روز خواهد بود. طراحی این سیستم با استفاده از فناوری ترکیبی اسمز معکوس و الکترودیالیز به همراه کریستالیزاسیون سرد انجام گرفته است. این روش راندمان بازیابی آب را تا 90% افزایش می دهد.
افتتاح فاز دوم کارخانه نوآوری و بازدید از شرکتهای مستقر، بازدید از مرکز خدمات فناوری تجاریسازی و رونمایی از محصولات ایرانساخت از دیگر برنامه های سفر یک روزه معاون علمی و فناوری به سیستان و بلوچستان است.
افتتاح 6 خانه خلاق و نوآوری
ستاری علاوه بر بازدید از طرحهای فناورانه و نوآورانه، در حوزه آب، خانههای خلاق و نوآوری در این استان را افتتاح میکند. ۶ خانه خلاق و نوآوری جدید در سیستان و بلوچستان به بهره برداری خواهد رسید.
خانه خلاق و نوآوری شهری، خانه خلاق و نوآوری فرش، خانه خلاق و نوآوری هاتف، خانه خلاق و نوآوری دانشگاه، خانه خلاق و نوآوری اجتماعی، خانه خلاق و نوآوری پویانمایی و بازیسازی افتتاح میشود.
پیش از این نیز خانه خلاق و نوآوری صنایع دستی، به عنوان نخستین خانه خلاق و نوآوری کشور در سال ۹۹ به بهره برداری رسیده بود. با افتتاح این خانه های خلاق و نوآوری، سیستان و بلوچستان دارای ۷ خانه خلاق و نوآوری فعال است. با راه اندازی و بهره برداری از این خانههای خلاق و نوآوری، استان سیستان و بلوچستان از ۷ خانه خلاق و نوآوری بهرهمند خواهد شد و در رتبه دوم کشوری قرار میگیرد.
این ظرفیت ایجاد شده، زمینهساز رونق ظرفیتهای نهفته صنایع خلاق و فرهنگی استان شده است و سیستان و بلوچستان هم اکنون به لحاظ تعداد شرکت های خلاق نیز جزو 5 استان برتر کشور قرار دارد.