جشنواره «علم برای همه» فراخوان داد
به گزارش سیناپرس از موزه ملی علوم و فناوری ایران، جشنواره «علم برای همه» که هر سال در هفته جهانی علم برگزار میشود (هفته منتهی به ۱۱ نوامبر/ ۱۹ آبان) در هشتمین سال برگزاری در بخش نقاشی، برای نشان دادن تجربه گذشتگان در زمینه مدیریت مصرف آب و مقابله با خشکسالی و در بخش داستاننویسی علمی تخیلی با توجه دادن به تاریخ جایگزین و تاریخ آینده برای دریافت راهحلهای فناورانه برای حل مشکلات تغییرات اقلیمی فراخوان داد. علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا ۱۵ مهر به صورت الکترونیک به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
موضوع کلی نقاشی از داستان فرشته باران و دیو خشکسالی و تکنیک اثر (مداد رنگی، رنگ روغن، اکریلیک، گواش، آبرنگ، ترکیب مواد و…) آزاد است. ابعاد اثر حداقل A۴ باشد. شرکتکنندگان میتوانند حداقل یک و حداکثر چهار نقاشی ارسال کنند. انتخاب صحنه یا صحنههایی از قصه که نقاشی میشود با شرکتکننده است. شرکت در این فراخوان، برای همه گروههای سنی آزاد است.
پس از مرحله داوری، اصل آثار برگزیده باید به دبیرخانه جشنواره ارسال شود. آثار خود را میتوانید به دو صورت اسکن یا عکس ارسال کنید. عکسها افقی و در نور کافی (ترجیحاً در روز) و بدون سایه گرفته شود.
حداکثر حجم هر عکس ارسالی سه مگابایت و با فرمت JPEG/JPG باشد. بعد از ارسال نقاشی آثار با نام صاحب اثر در وبگاه موزهی ملی علوم و فناوری منتشر میشود. در موشن ویدیویی که از این قصه به هشت زبان و گویش ایرانی ساخته میشود، از آثار برگزیده استفاده خواهد شد. نحوه ارسال آثار از طریق وبگاه موزه است.
ادبیات علمی-تخیلی در کنار نقشهای گوناگون خود، میتواند تلنگری به نسل بشر بزند تا خود را برای مواجهه با آیندهای تلخ و احتمالاً دوری از آن آماده کند. برای این منظور، موزه ملی علوم و فناوری ایران در هشتمین جشنواره «علم برای همه»، از عموم علاقهمندان به علم و ادب برای شرکت در بخش داستاننویسی علمی-تخیلی دعوت میکند.
با توجه به انتظار برگزارکنندگان جشنواره، رویکرد این بخش بر پایه علم و فناوری است، اما زیباییهای ادبی و تکنیکهای داستانی نیز جایگاه و ارزش کلیدی خود را خواهد داشت.
موضوعها تاریخ جایگزین (تغییری کوچک در تاریخ گذشته و جلوگیری از پیشامد بحران آب در زندگی امروز) ، تاریخ آینده (بازگشت از آینده به زمان حال برای حل بحران آب) است.
راهحلهای فناورانه (اختراع دستگاه یا به کارگیری نوعی فناوری برای حل بحران آب) شرایط ارسال داستانها: تألیف و ارسال آثار برای همه گروههای سنی هفت سال به بالا آزاد است. داستان ارسالی نباید قبلاً چاپ یا در سایر مسابقات ارائه شده باشد. حجم آثار ارسالی حداکثر ۲۰۰۰ کلمه باشد. شکل قابل قبول برای ارسال آثار به صورت word است.
مشخصات نویسنده اثر درج شود. آثار برگزیده آبان ۱۴۰۱ اعلام می شود. آثار در وبگاه موزه قرار میگیرد و آثار برگزیده به صورت الکترونیک چاپ میشود. نحوه ارسال آثار از طریق وبگاه موزه است.
علاقهمندان میتوانند برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ارسال و شرایط مشارکت در این جشنواره، به وبسایت موزۀ ملی علوم و فناوری صفحه هشتمین جشنوارۀ «علم برای همه» به نشانی پایگاه اطلاعرسانی موزه علوم و فناوری مراجعه کنند.