سهم ناچیز فرآورده‌های طبیعی ایران در بازار دارویی رسمی 

به گزارش سیناپرس، دکتر رضا غفارزادگان، رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: استفاده از گیاهان دارویی جهت ارتقاء سلامت جامعه از دیرباز ریشه در فرهنگ جامعه ایرانی داشته است. وجود عطاری‌های پرشمار در سراسر کشور نیز مؤید این موضوع است که همچنان جامعه به اثربخشی گیاهان دارویی در پیشگیری و درمان انواع بیماری‌ها اعتقاد دارد.

وی افزود: به دلیل رویکرد سنتی در این حوزه، سهم فرآورده‌های طبیعی در بازار دارویی رسمی ایران بسیار ناچیز (کمتر از 10 درصد) بوده و مقایسه آن با بازارهای رسمی کشورهای دیگری مانند چین و هند که سهم فرآورده‌های طبیعی در بازار رسمی دارویی آن‌ها بیش از 50 درصد است، لزوم استانداردسازی این محصولات در راستای تجاری‌سازی و کسب سهم بیشتر از بازار را به‌خوبی مشخص می‌کند.

وی افزود: از طرف دیگر، اغلب محصولات ارائه‌شده در عطاری‌ها به دلیل عدم رعایت پروتکل‌ها و استانداردهای مربوطه در فرآیند تولید و بسته‌بندی، دارای آلودگی‌های قارچی و میکروبی بوده و می‌توانند برای سلامت مصرف‌کنندگان مخاطره‌آمیز باشند.

 وی در ادامه اظهار داشت: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در راستای مسئولیت اجتماعی خود در جهت زمینه‌سازی گسترش فرهنگ استفاده از فرآورده‌های طبیعی استاندارد و مطابق با پروتکل‌های روز دنیا اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه فرمولاسیون کرده است.  

غفارزادگان افزود: این آزمایشگاه با نیازسنجی از صنعت و بازار به دلیل خلأ مرجع علمی و تخصصی در زمینه فرمولاسیون‌های گیاهی ایجاد شده و به‌صورت تخصصی اقدام به ارائه خدمت در زمینه فرمولاسیون فرآورده‌های طبیعی در حوزه‌های مختلفی اعم از مکمل‌های دارویی، فرآورده‌های آرایشی-بهداشتی و سایر محصولاتی که از گیاهان دارویی در فرمولاسیون آن‌ها بهره برده می‌شود، می‌کند. 

رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: استفاده از نیروی انسانی متخصص، بهره‌گیری از مشاوره اعضای هیأت علمی پژوهشکده از گروه‌های فارماکوگنوزی و فارماکولوژی، امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کامل در حوزه‌های فرمولاسیون و آنالیز و استفاده از روش‌های علمی بر مبنای مرجعیت آخرین فارماکوپه‌های منتشر شده ازجمله مزیت‌های اصلی این آزمایشگاه به شمار می‌روند. 

غفارزادگان در پایان تاکید کرد: با توجه به وجود واحد تولیدی در مقیاس نیمه‌صنعتی و صنعتی در پژوهشکده گیاهان دارویی، امکان افزایش مقیاس (Scale Up) کلیه فرمولاسیون‌های انجام شده از مقیاس آزمایشگاهی به مقیاس پایلوت و صنعتی نیز فراهم شده است.

گفتنی است، آزمایشگاه فرمولاسیون پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی از شهریورماه سال 1401 و همزمان با روز داروساز آماده خدمت‌رسانی به کلیه فعالان عرصه سلامت در زمینه گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی است.
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا