بادمجان را به این دلایل بخورید
به گزارش سیناپرس به نقل از eatthis، بادمجان جزء آن دسته صیفی جاتی است که طرفداران و مخالفان سرسختی دارد و از سوی دیگر، به رغم فوایدی هم که دارد، حساسیت های فراوانی برای عده ای به همراه می آورد. مصرف بادمجان در کنار طعم دلنشینی که دارد، مزیت های مختلفی برای بدن دارد که می تواند مشکلاتی را درمان کند.
التهاب را کاهش می دهد
در سال های اخیر، اخباری منتشر شده مبنی بر این که مصرف برخی مواد از جمله بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل زنگی و سیب زمینی سفید ایجاد التهاب می کنند. نظری وجود دارد مبنی بر این که این خانواده از مواد که حاوی آلکالوئیدها هستند، افزایش دهنده التهاب بوده و در نهایت شرایطی مانند آرتریت، پسوریازیس و سندروم روده تحریک پذیر را تشدید می کنند.
اما از نظر علمی تأیید نشده که افراد بخواهند بادمجان را به بهانه ایجاد التهاب از رژیم غذایی خود حذف کنند. البته شواهد زیادی هم دال بر التهاب زا بودن این قبیل موادغذایی وجود ندارد. درواقع، آنتوسیانین ها، رنگدانه هایی که عامل رنگ تیره پوست بادمجان هستند، به عنوان آنتی اکسیدان های قوی شناخته می شوند. رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان کاهنده التهاب هستند.
قند خون را ثابت نگه می دارد
افرادی که قند خون بالایی دارند می توانند با افزودن بادمجان به غذاهای خود قند خون خود را کنترل کنند. شاخص گلیسمیک بادمجان که نشان دهنده بالا رفتن قند خون است، بین 15 تا 30 است. غذاهایی که این شاخص در آنها زیر 55 است، جزء موادی به شمار می روند که قند خون را کاهش می دهند.
بادمجان نه تنها قند خون را کاهش می دهد بلکه حاوی فیبر بالایی است که قند خون را تحت کنترل درمی آورد. به گزارش سیناپرس، برخلاف سایر کربوهیدرات ها، فیبر موجود در بادمجان هضم نشده باقی می ماند و جذب قند خون را کندتر می کند. هر فنجان بادمجان معکبی حاوی 4/2 موادمغذی است.
به کاهش وزن کمک می کند
فیبر موجود در بادمجان نه تنها برای قند خون مفید است، حاوی ترکیباتی است که به کاهش وزن هم کمک می کند. مصرف مقادیر بالای فیبر به سیر ماندن طولانی مدت شما کمک می کند و این باعث می شود میزان اشتها کاهش یابد. به گزارش سیناپرس، محققان ارتباط میان غذاهای حاوی فیبر بالا و کاهش وزن بیشتر اعلام کرده اند.
بادمجان ماده ای کم کالری است و تنها 20 کالری دارد. اگر به دنبال کاهش وزن هستید، آزادانه می توانید بادمجان را به انواع سالاد اضافه کنید.
سلامت استخوان ها را تضمین می کند
هر فنجان بادمجان حاوی 19/0 میلی گرم منگنز است که حدود 8 درصد نیاز روزانه برای مردان و 11 رصد نیاز زنان را تأمین می کند. به گزارش سیناپرس، این ماده معدنی نقش مهمی در سلامت استخوان ها ایفا می کند. منگنز با دیگر موادمغذی چون کلسیم و ویتامین D برای شکل دهی استخوان هایی قوی و سالم تعامل می کنند.
خطر سندروم متابولیک را کم می کند
سندروم متابولیک، به مجموعه ای از علائم مرتبط اطلاق می شود که عامل بروز چاقی، خطر بالای ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع دو به شمار می رود. به گزارش سیناپرس، یکی از راه ها برای پیشگیری از بروز این سندروم، مصرف رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجاتی چون بادمجان است. به دلیل خاصیت های ضدفشار خون، ضد دیابت و اثرات تقویت کاهش وزن، بادمجان در درمان سندروم متابولیک مؤثر است.
مترجم: ندا اظهری