مردان بیشتر مراقب سبک زندگی و رژیم غذایی خود باشند
به گزارش خبرگزاری سیناپرس، بیماری واریکوسل، نوعی پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وردیدی اطراف بیضه است که می تواند باعث کاهش تولید یا کاهش کیفیت اسپرم شود. دلیل این بیماری، طولانی بودن ورید تخلیه کننده خون کیسه بیضه چپ به ورید کلیوی است که واریکوسل شدید باید جراحی شود.
این بیماری به طورمعمول در سنین بلوغ رخ می دهد و احتمال بروزآن در بیضه چپ بیشتر است و به دلیل عدم یکسانی آناتومی سمت راست و چپ بدن افراد است و به ندرت واریکوسل در دو بیضه ایجاد می شود.
واریکوسل ها بر اساس شدت بروز به سه دسته تقسیم می شوند که شامل: واریکوسل خفیف که در حالت ایستاده قابل مشاهده نبوده و باید تحت سونوگرافی داپلر رنگی انجام شود، واریکوسلی که رگ های واریسی آن قابل مشاهده نبوده، اما قابل لمس است و واریکوسل حاد که برای تشخیص، نیازی به معاینه و آزمایش ندارد و به راحتی قابل مشاهده است.
دکتر هوشنگ قوامی به خبرنگار خبرگزاری سیناپرس درباره این بیماری اظهارکرد: این بیماری حالتی است که منجر به بزرگ شدن سیاهرگ های داخل کیسه بیضه می شود که فقط در کیسه بیضه ایجاد می شود و این بیماری 15 درصد جمعیت مردان و 20 درصد از پسران نوجوان را درگیر می کند.
وی به علل ایجاد این بیماری اشاره کرد و گفت: در وریدهای سالم داخل کیسه بیضه، دریچههای یکطرفه، خون را از بیضه به کیسه بیضه منتقل می کنند و سپس آن را به قلب می فرستند که گاهی خون در وریدها به خوبی حرکت نمی کند و در ورید جمع می شود و موجب بزرگی کیسه می شود.
این متخصص ارولوژی و مجاری ادرار شایع ترین علائم واریکوسل را شامل احساس درد ایستادن های طولانی مدت، احساس درد بعد از فعالیت های سنگین، اختلال در بارداری، بزرگی و برآمدگی سیاهرگها بر روی کیسه بیضه، تغییر اندازه بیضه، لمس توده در کیسه بیضه و احساس درد و ناراحتی در کیسه بیضه عنوان کرد و افزود: درمان این بیماری خیلی ضرورت ندارد و بسیاری از مردان بدون درمان آن بچه دار شدند. اما در صورت درد، کوچک شدن بیضه و ناباروری، باید اقدام به درمان کرد.
قوامی ادامه داد: گاهی کوچک شدن بیضهها در افراد جوان، درد و آزمایش اسپرم با نتایج غیرطبیعی وجود دارد که از سوی پزشک متخصص، جراحی توصیه می شود.
پیشگیری از واریکوسل
وی در مورد پیشگیری از واریکوسل اظهارکرد: مردان باید فشارخون و وزن بدن خود را کنترل کنند چرا که فشارخون بالا و چاقی دو عامل مهم در جمع شدن خون در داخل وریدها است و همچنین به طور منظم ورزش کردن را در برنامه روزانه یا هفتگی خود قرار دهند.
این متخصص ارولوژی و مجاری ادرار نوشیدن مایعات و عدم مصرف سیگار و دخانیات را برای پیشگیری از واریکوسل ضروری اعلام کرد و گفت: سیگار باعث تجمع پلاک در عروق خونی می شود و می تواند جریان خون را مختل کند.
قوامی در ادامه با اشاره به اینکه لاپاروسکوپی بهترین روش درمان واریکوسل است، بیان کرد: این روش کم تهاجمی است که هیچ درد و خونریزی ایجاد نمی کند و به عنوان روش روزانه انجام می شود و بیمار در کلینیک یا بیمارستان بستری نمی شود.
وی در پایان گفت: مردان اگر مراقب سبک زندگی و رژیم غذایی خود باشند، می توانند احتمال ایجاد این بیماری را کاهش دهند و در صورت مشاهده یکسری علائم حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند.
گزارش:نازنین جوادیه
No tags for this post.