این داروی جدید، ۳۰۰ باکتری مقاوم را نابود می کند

به گزارش سیناپرس،محققان دانشگاه ایلینوی در Urbana-Champaign مولکول جدیدی را کشف کرده اند که می تواند بیش از ۳۰۰ باکتری مقاوم به دارو  از جمله باکتری عامل عفونت ادراری  را نابود کند.

عفونت های دستگاه ادراری تنها یکی از شرایطی است که باکتری ها در انسان ایجاد می کنند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ‌ها، باکتری‌ های گرم منفی (gram-negative bacteria  ) که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان آلوده می‌کنند، مسئول موارد مرگبار ذات‌الریه هستند.

آنچه این باکتری ها را در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم می کند، دفاع قوی آنها در برابر دارو است. باکتری‌های گرم منفی مجهز به دیواره‌های سلولی محکمی هستند که آنتی‌بیوتیک ‌ها را از نفوذ و پمپاژ منع می‌کند. ویژگی دیگر، توانایی آنها در سازگاری است.

این باکتری پس از مواجهه با داروهای متعدد قادر به جهش سریع هستند. بدتر از آن، آنتی بیوتیک ها به طور خاص گونه های باکتریایی خاصی را هدف قرار نمی دهند. آنها هر گونه باکتری را از جمله باکتری های خوب موجود در میکروبیوم روده شما از بین می برند. ماموریت این تیم پژوهشی، دور زدن این مشکل با ایجاد دارویی بود که قادر به شکستن دیواره سلولی باکتریایی بود که در عین حال میکروب های مفید را سالم نگه دارد.

به گزارش سیناپرس، محققان طی این مطالعه از آنتی بیوتیکی استفاده کردند که علیه باکتری های گرم مثبت فعال بوده و سپس تغییرات ساختاری متعددی را طراحی کردند که سویه های گرم منفی را هدف قرار می داد. یکی از ترکیبات اصلاح شده فابیمایسین بود. آنها مشاهده کردند که فابیمایسین می تواند بیش از ۳۰۰ باکتری مقاوم به دارو را از بین ببرد در حالی که پاتوژن های گرم مثبت و سایر باکتری های بی ضرر را در بدن باقی می گذارد.

مطالعات انجام شده نشان داد مصرف فابیمایسین در موش‌های مبتلا به پنومونی یا عفونت‌های مجاری ادراری، به کاهش تعداد باکتری‌های مقاوم به دارو به سطح قبل از عفونت یا کمتر کمک کرد. 

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی ACS Central Science منتشر شده است.

مترجم: رضوان خندان
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا