چرا خوردن غذاهای ناسالم اعتیاد آور است؟

به گزارش سیناپرس، بسیاری از ما در مقابل خوردن هله هوله ها قادر به مقاومت نیستیم و بدون اختیار این مواد غذایی ناسالم مانند پفک، چیپس و … را مصرف می کنیم. بحث استفاده از این مواد غذایی بسیار فراتر از میزان آگاهی و یا ضعیف بودن اراده ما است و برخی متخصصان تغذیه معتقدند این مواد غذایی اعتیاد اور هستند.

باید اذعان داشت که مفهوم اعتیاد به غذا پس از سال ها بحث در مجلات علمی همچنان بحث برانگیز است. با این حال، نتایج یک مطالعه روی موش ها در سال ۲۰۲۱ توسط تیمی از پژوهشگران آلمانی نشان داد که احتمال مصرف بیش از حد مواد قندی و خوراکی های دارای شکر، در موش های ماده بیشتر از نرها است.

البته هنوز این موضوع در مورد انسان به طور دقیق مطالعه نشده است و ما نمی دانیم آیا زنان بیشتر از مردان به خوردن مواد غذایی شیرین تمایل دارند یا خیر؟

بسیاری از غذاهای ناسالم مانند بیسکویت های شیرین و چرب، بخش پاداش مغز ما را تحریک می کنند. با خوردن این مواد غذایی در مغز افراد، هورمون دوپامین ترشح شده و این موضوع  احساس خوبی به ما می دهند. ما همچنین تمایل داریم از منظر حسی غذاهای ترد را بیشتر دوست باشیم و متاسفانه تقریبا تمام هله هوله های موجود در بازار، شیرین و یا ترد هستند. بنابراین، به راحتی می توان فهمید که چرا به چند ثانیه بعد از خوردن پفک یا بیسکویت اول به سراغ بیسکویت دیگری می رویم. اما این بدان معنا نیست که 

به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ در دانشگاه فلوریدا نشان داد که ما در نهایت از غذاهایی خسته می ‌شویم که تنها حاوی یک جزء اصلی طعم و مزه قابل تشخیص هستند و این اصلا مهم نیست که آن غذا چقدر خوش طعم و مزه باشد.

در این میان اما یک استثنا وجود دارد و برخی مواد غذایی قادر به فریب مغز بوده و طعمی های متفاوتی ایجاد می کنند. برای نمونه، اما عناصر شور، شیرین و چرب کارامل نمکی طعم پیچیده ای را ایجاد می کند که با هر لقمه به طرز ماهرانه ای تغییر کرده و باعث می شود مغز ما بیشتر و بیشتر هوس کند. به گزارش سیناپرس، این پدیده ای است که بسیاری از هله هوله ها دارای ان بوده و از نظر علمی به تشدید لذت بخش معروف است.

مترجم: رضوان خندان
منبع: sciencefocus
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا