تاکید بر بازنگری اساسنامه برنامه مدیریت شبکههای تحقیقات سلامت
دکتر پناهی در نشست شورای مدیران معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تاکید بر ضرورت تعامل تحقیقات و فناوری در مدیریت شبکههای تحقیقات سلامت، گفت: این شبکهها در راستای توسعه مبتنی بر دانایی، گسترش همکاری و تعاملات فعال بینالمللی و افزایش نقش مردم در مدیریت علمی و فناوری کشور در حوزه علوم پزشکی و علوم مرتبط با آن به منظور سیاستگذاری، حل مشکلات مهم بهداشتی درمانی، با رویکرد کاهش بار بیماری یا تولید محصول و توسعه مرزهای دانش علوم پزشکی با مشارکت کلیه ذینفعان با تصویب دبیرخانه شورای گسترش وزارت بهداشت ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه شبکههای تحقیقاتی مجموعهای مجازی از واحدهای تحقیقاتی است، گفت: به منظور توسعه تحقیقات هدفمند و ماموریتمحور در نظام جامع سلامت، باید تعاملات و همکاریهای بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان دانش تسهیل شود و شبکههای تحقیقات و فناوری به نحو مناسب و هوشمندانهای مدیریت شوند. برای همین مسئله اولویتهای پژوهشی از بطن جامعه شامل پژوهشگران و جامعه علمی که نیازمند نتایج چنین تحقیقاتی هستند، استخراج و معرفی خواهد شد و به این ترتیب از تحقیقات جزیرهای و فرد محور نیز پیشگیری میشود.
وی با بیان اینکه شبکههای تحقیقات سلامت میتوانند به عنوان یک بازوی مشورتی در کنار معاونت تحقیقات و فناوری قرار گیرند، افزود: این شبکههای تحقیقاتی میتوانند با ارائه مشورت در رهبری تحقیقات علوم پزشکی و نحوه تخصیص هزینهها از طرف مؤسسات مربوطه نظیر موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران(نیماد) در جهت رفع اولویتها و حل مشکلات اساسی کشور کمک کنند.
پناهی افزود: از آنجایی که شبکههای تحقیقات و فناوری حاصل فعالیت بزرگان و صاحب نظران حیطههای مختلف علوم پزشکی هستند، برای استفاده از این پتانسیل عظیم در حل مشکلات بهداشتی درمانی و مدیریت آنها نیازمند ساختار سازمانی مناسب هستیم.
در ادامه دکتر کوروش خلیلی، مسئول برنامه مدیریت شبکههای تحقیقات سلامت کشور طی گزارشی به طرح نکاتی در خصوص اساسنامه شبکهها و بازنگری آن طبق نظر و توصیه معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در راستای پاسخگوی به نیاز جامعه و تحقق شعار سال پرداخت.
No tags for this post.