احتمال بالای زایمان زودرس در صورت ابتلای مادر به کووید19

به گزارش سیناپرس، بر اساس تحقیقاتی که اخیرا منتشر شده اند، عفونت SARS-CoV-2 با افزایش خطر زایمان زودرس مرتبط است، اما فقط برای زنانی که در سه ماهه آخر بارداری خود آلوده به این ویروس می شوند. 

این مطالعه که روی بیش از 5000 زن باردار انجام شده است، یکی از اولین مطالعاتی است که به نتایج بارداری برای بیماران کووید 19 در سه ماهه انتهایی پرداخته است. به طور کلی، اطلاعات محدودی در مورد ارتباط بارداری و عفونت کووید 19 وجود دارد. مطالعاتی که تا به امروز انجام شده اند، اغلب کوچک و عموماً محدود به بیماران بستری در بیمارستان بوده است، ضمن آن که پیامدهای مبتنی بر عفونت در مراحل مختلف بارداری گزارش نشده اند. 

اما در تحقیق جدید، پژوهشگران از داده‌های ناشناس ثبت‌شده توسط سیستم های خدمات بهداشتی درمانی استفاده کردند تا 2753 زن که در دوران بارداری آلوده شده‌ بودند با 2753 زن بدون ابتلا به کووید-19 مطابقت دهند. به گزارش سیناپرس، مطالعه آن ها از 21 فوریه 2020 تا 2 ژوئیه 2021 انجام شد. طبق نتایج، از زنان آلوده، 17.4 درصد در سه ماهه اول، 34.2 درصد در سه ماهه دوم و 48.4 درصد در سه ماهه سوم به کووید-19 مبتلا شده بودند.

این نتایج نشان دادند: عفونت کووید 19 در سه ماهه اول و دوم با افزایش خطر زایمان زودرس ارتباطی نداشت. ولی زنانی که در سه ماهه سوم حاملگی آلوده شده‌اند، 2.76 برابر بیشتر احتمال داشت که زایمان زودرس را تجربه کنند. همچنین زنانی که بعد از هفته 34 بارداری آلوده شده‌ بودند، احتمال فوق برای آن ها بیش از هفت برابر بود.

به دلیل افزایش خطر زایمان زودرس در زنان مبتلا به عفونت در اواخر بارداری، محققان پیشنهاد می‌کنند که در طول سه ماهه سوم بارداری و به‌ویژه بعد از هفته 34 بارداری، به زنان توصیه شود که فاصله گذاری اجتماعی را بسیار جدی بگیرند و از ماسک استفاده کنند تا خطر انتقال عفونت به آن ها کاهش یابد.

به گزارش سیناپرس، این یافته ها در مجله دسترسی آزاد PLOS ONE منتشر شده اند.

ترجمه: عباس روشن بین 
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا