این مومیایی ۲ هزار ساله سرطان داشت

به گزارش سیناپرس،  نتایج مطالعات تیمی از پژوهشگران در لهستان نشان دهنده یکی از موارد قدیمی ابتلا به سرطان است. بر این اساس تجزیه و تحلیل بقایای یک مومیایی ۲ هزار ساله مصری نشان داد که او ممکن است از سرطان نازوفارنکس یا همان سرطان حلق رنج برده باشد.

این مومیایی که در موزه ملی ورشو پایتخت لهستان نگهداری می‌شود، توسط یک گروه بین ‌رشته‌ ای از محققان دانشگاه ورشو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این مطالعه به عنوان بخشی از پروژه مومیایی ورشو انجام شد که در آن دیرینه شناسان، باستان شناسان و باستان شناسان زیستی برای کشف جزئیات بیشتر از طریق بررسی کامل مومیایی های انسان و حیوان از مصر باستان به پروژه خود پیوستند.
گفته می شود این زن در سنین جوانی فوت کرده است. پروفسور رافال استک، از دپارتمان سرطان شناسی دانشگاه ورشو، احتمال مرگ این زن بر اثر سرطان را اصلی ترین دلیل می داند زیرا سن وی در هنگام مرگ بسیار کم بوده و مشکلات بیماری دیگری نیز در وی دیده نمی شود.

پرفسور استک در این رابطه توضیح داد: ما تغییرات غیرمعمولی در استخوان‌ های نازوفارنکس این فرد داریم، که معمولاً در اجسامی که فرآیند مومیایی را طی کرده‌ اند، یافت نمی‌ شود. ثانیاً نظرات رادیولوژیست ها بر اساس توموگرافی کامپیوتری حاکی از احتمال تغییرات ناشی از تومور در استخوان ها است.

به گفته محققان، یافتن سلول‌ های سرطانی در بقایای مصر باستان رایج است و چندین مورد تایید شده سرطان نازوفارنکس در پرونده‌ های باستان ‌شناسی وجود دارد. به گزارش سیناپرس،  البته این مومیایی مشکوک به داشتن یک تومور بدخیم است، اگرچه پرفسور استک اذعان کرد که تشخیص قطعی تنها پس از انجام یک بررسی هیستوپاتولوژیک امکان پذیر است.

محققان خاطرنشان کردند: تجزیه و تحلیل بیماری مومیایی فوق می تواند به طور قابل توجهی به پزشکی مدرن کمک کند.به گزارش سیناپرس، با کشف امضای مولکولی سرطان، تیم تحقیقاتی می‌تواند آن را با سرطان ‌های امروزی مقایسه کند تا مطالعات تکامل سرطان را بررسی و گسترش دهد. این تحقیق می تواند به طور بالقوه به دستیابی به موفقیت در تشخیص و درمان سرطان کمک کند.
محققان در نظر دارند طی مطالعات بعدی خود این مومیایی و سلول های سرطانی وی را با نمونه های سرطانی یافت شده در سایر مومیایی های مصری که در ایالات متحده و بریتانیا بررسی شده اند، تطبیق دهند.

این مطالعه به محققان کمک می کند تا علت سرطان را ، چه عفونت ویروسی باشد و چه پس زمینه ژنتیکی مشخص کنند. 
به گزارش سیناپرس، این مومیایی که در قرن نوزدهم به لهستان آورده شد، از سال ۱۹۱۷ به دانشگاه ورشو تعلق داشت و در گالری هنر باستانی موزه ملی به نمایش گذاشته شد. در سال ۲۰۲۱، تحقیقات انجام شده روی این مومیایی به این نتیجه رسید که این زن باردار است.

شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی  Science in Poland منتشر شده است.

مترجم: احسان محمدحسینی
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا