ربات ها باعث افزایش استرس در محیط کار می شوند

به گزارش سیناپرس، مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد با وجود اینکه بسیاری از ربات ها خطرناک ترین جنبه های یک شغل را به عهده گرفتند، کارمندانی که در کنار آن ها مجبور به فعالیت هستند سطوح بالایی از اضطراب را تجربه کرده و حتی به سوء مصرف مواد روی آوردند.

اوسیا جونتلا، استادیار اقتصاد در دانشگاه پیتسبورگ و نویسنده این مطالعه توضیح داد: روبات‌ ها برای افزایش امنیت محیط کار مفید هستند و  آنها معمولاً مشاغلی را انجام می ‌دهند که از نظر جسمی فشرده بوده و حتی ممکن است به انسان آسیب برسانند. اما همزمان با این نقطه مثبت، این درک وجود دارد که ربات ‌ها ممکن است شغل شما را بگیرند.

برای این مطالعه، وی و همکارانش داده‌ های محل‌ های کاری ایالات متحده را که بر آسیب‌ های محل کار تمرکز داشتند، بررسی کردند. محققان دریافتند که در کل، استفاده از روبات‌ ها به عنوان نیروی کار شرکت، تعداد آسیب ‌های ناشی از کار سالانه را تا 1.2 درصد در بین کارکنان تمام وقت کاهش می‌ دهد.

با وجود ، مناطقی که ادغام بیشتری از ربات ها و انسان ها داشتند، شاهد افزایش مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر یا الکل بودند. از سوی دیگر بسیاری از شرکت هایی که نیروی کار روباتیک و انسانی را ادغام کردند نیز شاهد افزایش جزئی در مسائل مربوط به سلامت روان و حتی میزان خودکشی در میان کارکنان بودند.به گزارش سیناپرس، البته این موضوع در همه جای جهان یکسان نیست و محققان داده‌های مشابهی را از آلمان بررسی کرده و دریافتند که این کارگران هیچ اثر نامطلوبی از معرفی روبات در محل کار نداشتند.

به گزارش سیناپرس، جیونتلا در این رابطه خاطرنشان کرد: کارگران آلمانی امنیت شغلی بیشتری دارند و به طور کلی در آلمان، معرفی روبات‌ ها به جابجایی شغلی مرتبط نبود. در عوض، کارگران جدید و جوان به سایر بخش ‌های صنعت آورده شدند، در حالی که امنیت شغلی کارگران مستقر تحت تأثیر قرار نگرفت.
متأسفانه، در برخی مناطق جهان همچون آمریکا، سیاست هایی از سوی کارفرمایان دنبال می شود که کارشناسان می ‌گویند احساس ناامنی شغلی را تقویت می ‌کند. 
یافته‌های جدید که اخیراً به صورت آنلاین در مجله اقتصاد کار منتشر شد، نشان می ‌دهد که کارگران آمریکایی می ‌ترسند که یک روبات جدید در کنار آن‌ ها به این معنی باشد که کارشان در خط است.

میندی شوس، دانشیار روان ‌شناسی در دانشگاه فلوریدا مرکزی در اورلاندو، که سال‌ ها در مورد تأثیرات ادغام روبات ‌ها در بازار کار مطالعه کرده است، در این رابطه گفت: ادراک ما از محیط نوعی واقعیت است. ما در مطالعاتمان، سعی می ‌کنیم به این نکته اشاره کنیم که فناوری از پیش تعیین ‌شده نیست، اما نحوه واکنش مردم به آن، نحوه پذیرش فناوری در محیط کار و موفقیت یا عدم موفقیت آن را تعیین می‌کند.

به گزارش سیناپرس، شوس که با مطالعه جدید درگیر نبود، افزود که این یافته ها بسته به کشور، سؤالات مهمی را در مورد تفاوت در معرفی این فناوری های جدید ایجاد می کند. او خاطرنشان کرد زمانی که کارگران برای اولین بار به همکاران روباتیک خود معرفی می شوند، کمک به افراد در درک نقش های متغیر خود در محل کار و چگونگی استفاده بهینه از ترکیب این نیروی کار جدید بسیار مهم است.

به همین دلیل، شرکت‌ها، مدیران، توسعه ‌دهندگان فناوری، دولت و همه عوامل دست اندرکار، باید به نتایج مختلفی از جمله سلامت، ایمنی، رفاه و سود و منافع کارکنانشان توجه کنند. 

مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: consumer.healthday
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا