ساخت رباتی که هوا را به آب آشامیدنی تبدیل می کند
به گزارش سیناپرس به نقل از fastcompany، یک استارتاپ تونسی به نام Kumulus دستگاهی ابداع کرده است که توان خود را از پنل های خورشیدی به دست می آورد و قادر است مانند فرآیند میعان، رطوبت هوا را به آب آشامیدنی تبدیل کند که در سفرهای خارج از شهر و مناطق دوردست بسیار به کار می آید.
این دستگاه ابعادی به اندازه صندلی دسته دار داشته و می تواند در هر فضایی که قرار گیرد، بسته به میزان رطوبت هوا روزانه از 10 تا 50 لیتر آب آشامیدنی تولید کند. در حال حاضر سه نمونه از این دستگاه در تونس و پاریس ساخته شده است که مورد آزمایش قرار گرفته است.
به گزارش سیناپرس، اما تنها در سه هفته ای که از ارائه این محصول می گذرد، این استارتاپ سفارش ساخت بیش از 100 نمونه دیگر را به ارزش حدود 700 میلیون دلار از مشتریان فرانسوی، ایتالیایی، مکزیکی و اوروگوئه ای هم کسب کرده است.
این استارتاپ تنها گروهی نیستند که تاکنون تلاش کرده اند از هوا، آب تولید کنند. به عنوان مثال، استارتاپ Source که روی فناوری های آب کار می کند، از سال 2014 از فناوری مشابهی موسوم به Zero Mass Water برای جذب رطوبت از هوا با پنل های آبی خورشیدی استفاده کرده است که تنها می تواند روزانه سه تا 4 لیتر آب تولید کند.
علاوه بر این، اوایل سال جاری، محققان دانشگاه MIT نمونه ای از یک دستگاه در ابعاد چمدان را ابداع کردند که می تواند آب شور را تبدیل به آب آشامیدنی کند. به گزارش سیناپرس، سال گذشته نیز گروهی از محققان دانشگاه علم و صنعت شاه عبدالله نمونه ای تولید کردند که بخار را از هوا جذب کرده و آن را برای تولید آب تمیز فشرده می کند. به گزارش سیناپرس، این آب برای رشد اسفناج در صحرای عربستان مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاهی که محققان تونسی ساخته اند مانند شبنمی عمل می کند که روی یک سطح تشکیل می شود. هوای مرطوب به طور خودکار از طریق روزنه های ریز در بالا وارد دستگاه شده و از فیلتر اولیه عبور می کند. به گزارش سیناپرس، سپس این هوا در دودکشی که رطوبت را در هوا متراکم می کند، خنک شده و آن را تبدیل به شبنم می کند. این آب دوباره فیلتر شده، معدنی شده و در محفظه آب جمع می شود.
مترجم:ندا جوادهراتی
No tags for this post.