فسیل جد بزرگ انسان، یک میلیون سال قدیمی تر از تصورات پیشین است
به گزارش سیناپرس، نتایج مطالعات جدید پژوهشگران در غارهای استرکفونتین در ژوهانسبورگ نشان می دهد روند دگرگشت انسان از حدود ۴ میلیون سال پیش شروع شده و در نهایت تبدیل به گونه انسان هوشمند شده است.
این غارها حاوی استخوان انسان نماهای اولیه هستند که حلقه های حیاتی در زنجیره انسان مدرن محسوب می شوند. این سایت میراث جهانی یونسکو اکنون به عنوان مرکز جهانی گذشته باستانی بشریت شناخته شده است، محل زندگی گونه ای به نام پا کوچک (Little Foot) بود که اسکلت تقریباً ۳ میلیون ۶۷۰ هزار ساله وی در آنجا کشف شد. قدمت جمجمه معروف این انسان نما به ۲.۳ میلیون سال پیش میرسد.
این فسیل ها متعلق به گونه ای ابتدایی به نام استرالوپیتکوس ها هستند. قدمت چهار جمجمه مختلف استرالوپیتکوس که در غارهای Sterkfontein، آفریقای جنوبی یافت شدند به 3.4 تا 3.6 میلیون سال پیش برمی گردد که بسیار قدیمی تر از آنچه قبلا تصور می شد، بود.
پروفسور دومینیک استراتفورد از دانشگاه ویتس در این رابطه می گوید: سنین جدید اجداد انسان های آسترالوپیتیکوس بین 3.4 تا 3.6 میلیون سال متغیر است. گفتنی است تاریخ گذاری این فسیل ها بر اساس تجزیه رادیواکتیو ایزوتوپ های کمیاب آلومینیوم-26 و بریلیم-10 در کوارتز معدنی است.
به گزارش سیناپرس، این ایزوتوپهای رادیواکتیو که به عنوان هسته های کیهانی شناخته می شوند، توسط واکنش های پرانرژی پرتوهای کیهانی در نزدیکی سطح زمین تولید می شوند و واپاشی رادیواکتیو آن ها به زمانی برمی گردد که سنگ ها به همراه فسیل ها در ورودی غار سقوط کردند.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: studyfinds