اختلال شخصیت نیاز به درمان‌های طولانی دارد

دکتر عزیزالله تاجیک اسمعیلی درمورد تاثیرگذاری اختلال شخصیت درزندگی افراد به به خبرنگارخبرگزاری سیناپرس اظهارکرد: وقتی بخشی ازشخصیت، کارکرد نادرستی داشته باشد و به شکل‌های مختلفی همچون قانون گریزی، خودشیفتگی و … خود را نشان می‌دهد و به مشکل خود آگاهی ندارد، درارتباطات با دیگران و مناسبات اجتماعی و ارتباطات دچاراختلال و آزار دیگران می شود.

وی افزود: معمولا اختلال شخصیتی در مشکلات روانی، جزو آن دسته از مشکلاتی هستند که کمترین احتمال و آمادگی از طرف آن فرد برای پذیرفتن و رفع مشکل وجود دارد.

رئیس دانشکده روانشناسی علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در اختلال شخصیت به دلیل نامرئی و خفیف بودن آن، ممکن است برخی به این نکته فکر نکنند که فردی دارای چنین اختلالات شخصیتی است و برای خودش و دیگران مشکل به وجود می آورد.

اختلال شخصیت چگونه دمان می شود؟

تاجیک اسمعیلی درمان این بیماری را دشواراعلام کرد و گفت: فردی که شخصیت ضداجتماعی دارد و قوانین و حقوق دیگران را رعایت نمی کند و همچنین از مسوولیت های خود در جامعه آگاهی ندارد، دچار اختلال شخصیت است و رفتارهای نادرست خود را تکرار می کند.

وی با اشاره به اینکه اختلال شخصیت نیاز به درمان های عمیق و طولانی مدت دارد، اعلام کرد: فرد بیمار دروهله اول باید مشکلش را بپذیرد. چرا که درغیراینصورت به دنبال رفع آن نیست و این افراد چون با اختلال شخصیتی مواجه هستند، با طرف مقابل رابطه بیمارگونه ایجاد می کنند.

تاجیک اسماعیلی افزود: یک شریک پایدار و متعهد می تواند فرد دچار اختلال شخصیت را کمک کند تا از هرگونه اقدام خودتخریبی پیشگیری کند و چرخه را بشکنند. اما افرادی که با اختلالات شخصیت زندگی می کنند می توانند برای مدیریت بخشیدن و به دست آوردن روابط، بخصوص درگیری های جزئی مکرر که در بیشتر مشارکت های عاشقانه مشترک است، مشکل داشته باشند.

به گفته وی، در صورتی که اختلالات شخصیت درمان نشوند، زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب افت چشمگیرعملکردشان در روابط و سطح کیفیت زندگی آن ها شده و مشکلات یکی پس از دیگری دشوارترمی شود.

تاجیک اسماعیلی گفت: رفتار شناختی درمانی، درمان ایده آل برای افرادی است که مصرف دارو در اولویت آنها نیست و درنظر دارند الگوی زندگی، تفکر و رفتارهای خود را تغییر دهند.

تشخیص اختلال شخصیت

وی درادامه تصریح کرد: تشخیص یک اختلال شخصیت توسط روانشناس صورت می گیرد که به الگوهای بلندمدت عملکرد استناد می کند و شناسایی آن در افراد بالای 18 سال به بالا انجام می دهد.

رئیس دانشکده روانشناسی علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی علائم هر اختلال شخصیت را متفاوت اعلام کرد و گفت: برای افراد مبتلا به اختلال  شخصیت درک این مسئله که مشکل دارند، سخت است و برای آن ها، افکارشان عادی است و دیگران را مقصر مشکلات خود می دانند.

اگر از اختلال شخصیت رنج می برید یا در نزدیکان خود شخصی دچار اختلال شخصیت یا علائم آن است، بهتر است در اولین گام به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. زیرا در صورت عدم درمان اختلال شخصیت، این بیماری می تواند به آسیب رساندن به خود یا دیگران منجر شود.

گزارش:نازنین جوادیه

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا