قصابان و دامپزشکان در معرض خطر بیماری تب کریمه کنگو
غلامرضا حراجی در جمع خبرنگاران گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری های ویروسی و مشترک بین انسان و دام به شمار می رود که از طریق له کردن کنه با دست برهنه و بدون پوشش و همچنین گزیده شدن انسان توسط کنه آلوده، از دام به انسان منتقل می شود.
وی افزود: این بیماری با ایجاد علایم تب بالا و خونریزی در سرتاسر بدن می تواند باعث مرگ فرد بیمار شود.
حراجی ادامه داد: افراد در خطر بیماری شامل دامداران، سلاخان کشتارگاه، قصابان، دامپزشکان و سایر رده های دامپزشکی و پزشکان و پرستاران هستند.
وی تصریح کرد:همچنین با توجه به وجود عامل بیماری در ترشحات دام بیمار در صورت ذبح غیر مجاز دام های آلوده و لمس گوشت دام تازه ذبح شده، احتمال ابتلای مصرف کنندگان گوشت دام تازه ذبح شده نیز وجود دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گیلان تصریح کرد: در حال حاضر برای مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام در دام سنگین به صورت سمپاشی و در دام سبک به صورت حمام ضد کنه توسط اکیپ های دامپزشکی در مناطق ییلاقی انجام می گیرد.
وی افزود:به این ترتیب با از بین بردن کنه ها و سایر انگلهای خارجی ضمن تأمین سلامت دام از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) از دام آلوده یا کنه ها به انسان جلوگیری می شود.
حراجی افزود: در این راستا از ابتدای سالجاری تاکنون با مصرف حدود 1250 لیتر سموم ضدکنه، سمپاشی بدن بیش از 49هزار راس دام و 157 هزار متر مربع جایگاه دام ها توسط شبکه های دامپزشکی در استان گیلان انجام شده است.
No tags for this post.