علل دارویی تاخیر در بهبودی بیماران آسیب مغزی

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، مطالعات مشترک محققان انگلیسی و آمریکایی نشان می دهد که داروهایی که دارای خواص آنتی کولینرژیک هستند به بیش از 50 درصد افراد مسن تجویز می شود؛ این داروها برای درمان طیف وسیعی از عوارض شایع از جمله مشکلات مثانه، افسردگی و بی خوابی مصرف می شوند.
آنتی کولینرژیک ها عوارض جانبی مانند اختلال موقت شناختی، سرگیجه و سردرگمی نیز به دنبال دارند،اما اثرات آنها بر روی افراد مبتلا به آسیب مغزی و نخاعی تا کنون مورد بررسی قرار نگرفته بود.
داروهایی که دارای خواص آنتی کولینرژیک هستند اغلب در بخش های توانبخشی عصبی برای مدیریت علائمی از بی اختیاری ادرار گرفته تا درد استفاده می شوند. در این مطالعه که توسط محققان دانشگاه های از آمریکا و انگلیس انجام شد، 52 بیمار مبتلا به آسیب مغزی و یا نخاعی در یک واحد عصبی توانبخشی مورد بررسی قرار گرفتند.
این مطالعه نشان داد، بیمارانی که داروهای آنتی کولینرژنیک بیشتری مصرف می کردند، مدت اقامت آنها در بیمارستان بیشتر بود.
همچنین بر اساس نتایج این مطالعه، ایجاد تغییر در مقدار مصرف داروهای آنتی کولینرژنیک ارتباط مستقیمی با مدت اقامت بیمار در بیمارستان داشت بطوریکه هر چه مقدار مصرف این داروها بیشتر بود مدت اقامت بیمار در بیمارستان بیشتر و برعکس مصرف کم این داروها متوسط مدت اقامت بیماران مبتلا به آسیب مغزی یا نخاعی را در بیمارستان کوتاهتر کرد.
نتایج این مطالعه در مجله Brain Injury منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا