یک چهارم زنان جهان خشونت خانگی را تجربه می کنند
به گزارش سیناپرس، تیمی مشترک از محققان دانشگاه مک گیل و سازمان بهداشت جهانی در مطالعاتی که بزرگترین پروژه در نوع خود محسوب می شود به بررسی خشونت خانگی علیه زنان پرداختند. در این پژوهش، نتایج ۳۶۶ تحقیق و شرایط دو میلیون زن در ۱۶۱ کشور مختلف بررسی شده است.
پروفسور متیو ماهو ژیرو، استاد دانشگاه مک گیل و رئیس تحقیقات مدل سازی سلامت جمعیت در کانادا، در این رابطه می گوید: خشونت علیه زنان که شامل خشونت فیزیکی و جنسی توسط شریک زندگی آن ها می شود، در سطح جهانی بسیار شایع است.
گزارش جدید نشان می دهد: از هر هفت زن، یک زن (۱۳%) در آخرین سال دوره مطالعه (سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸) با خشونت شریک جنسی روبرو بوده است. داده ها همچنین به سطوح بالای سوء استفاده از زنان جوان اشاره می کند. تخمین زده می شود که ۲۴ درصد از زنان مورد مطالعه در طول زندگی خود خشونت خانگی را تجربه کرده اند.
نویسندگان مطالعه اذعان دارند : این اعداد تقریباً به طور قطع تنها بخشی از داستان را بیان می کنند. بسیاری از موارد خشونت خانگی گزارش نمی شوند و این یافتهها صرفاً بر اساس تجربیات خود اظهاری شرکت کنندگان است و متاسفانه بسیاری از زنان برای گزارش سوء استفاده از خود و اعمال خشونت توسط شریک زندگیشان چه به دلیل ترس از تلافی و چه به دلیل ماهیت انگ عمومی موضوع و واکنش جامعه مردد هستند.
به گزارش سیناپرس، در این مطالعات تغییرات منطقه ای متعددی در میزان خشونت مشاهده شد. کشورهای با درآمد بالاتر، میزان کمتری از خشونت را داشتند و شیوع خشونت دائمی در میان زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله که در آفریقا، آسیای جنوبی و بخش هایی از آمریکای جنوبی زندگی می کردند، بالاترین میزان را نشان می داد. در مقابل، آسیای مرکزی و اروپای مرکزی کمترین میزان تخمین خشونت خانگی را داشتند.
در این میان تقریباً پنج درصد از زنانی که در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا و اقیانوسیه زندگی می کنند، خشونت شریک زندگی خود را در یک سال گذشته تجربه کرده اند در حالی که در بخش هایی از آفریقا این آمار به ۱۵ تا ۳۰ درصد می رسد.
پروفسور متیو ماهو ژیرو خاطرنشان می کند: به طور کلی، تحقیقات ما نشان می دهد که دولت ها در مسیر دستیابی به اهداف جهانی برای از بین بردن خشونت علیه زنان و دختران موفق نیستند. یک نکته مهم این است که حتی در برخی از کشورهای با درآمد بالا، شیوع خشونت شریک زندگی علیه زنان نسبتاً زیاد است که مقابله با این موضوع مستلزم سرمایه گذاری برای پیشگیری در سطوح محلی و جهانی است. محققان می افزایند که میزان خشونت خانگی احتمالاً در دو سال گذشته به دلیل همه گیری کووید-۱۹ بدتر شده است.
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی The Lancet منتشر شده است.
مترجم: فاطمه کردی