شناسایی نوع جدیدی از نورون ها که در خاطرات نقش دارند

به گزارش سیناپرس، این سلول ها در هیپوکامپ که بخشی از مغز است که به شدت درگیر یادگیری و حافظه می شود، قرار دارند. محققان این نوع نورون را بر اساس الگوی فعالیت آن Theta-Off Ripple-On (TORO) نام گذاری کرده اند. 

مارکو کاپونیا (Marco Capogna) عصب ‌شناس دانشگاه آرهوس در این باره می ‌گوید: نورون ‌های تورو (TORO) امواج دقیق اطلاعات را به طور گسترده در مغز منتشر کرده و سیگنال می‌ دهند که یک رویداد در حافظه رخ داده است.به گزارش سیناپرس، این امواج موجی تند در هیپوکامپ ایجاد کرده و مغز یک رویداد مهم را به حافظه اپیزودیک منتقل می ‌کند. آنها به صورت امواج الکتریکی با فرکانس بالا در ضبط های الکتروگرافی ظاهر می شوند.

گرگلی سابو (Gergely Szabo)، عصب شناس دانشگاه استنفورد و همکارانش، با استفاده از تکنیک های الکتروفیزیولوژی مدار سلول های مغزی را که شامل فعالیت نورون تورو است، ترسیم کردند. نقشه برداری مدار نشان داد که TORO ها توسط نورون های هرمی در بخش CA3 هیپوکامپ فعال می شوند، منطقه ای که قبلاً به دلیل نقشش در خاطرات اپیزودیک شناخته شده است.

کاپونیا می‌ گوید توروها با ورودی‌ هایی که از دیگر نواحی مغز می ‌آیند، مهار می‌ شوند و توضیح می ‌دهد که آنها به نوبه خود نورون‌ های بازدارنده ‌ای هستند که انتقال ‌دهنده عصبی گابا را آزاد می ‌کنند.

گابا به دلیل ایجاد یک اثر آرام بخش شناخته شده است زیرا با عملکرد مهاری خود فعالیت مغز را کند می کند. اکثر سلول‌ های آزاد کننده گابا این کار را زمانی انجام می ‌دهند که مغز امواج تتا را از فعالیت‌ های مغزی زیاد تولید می‌ کند، مانند امواجی که هنگام حرکت تولید می ‌شود. در مقابل، توروها به طور فعال این ماده شیمیایی را در طول حالت های استراحت آزاد می کنند.

به گزارش سیناپرس، کاپونیا توضیح می ‌دهد: ما دریافته‌ ایم که این نوع جدید نورون دقیقا زمانی که حیوان بیدار است در حداکثر فعالیت قرار دارد. در مقابل، زمانی که یک فعالیت عصبی هماهنگ و آهسته به نام تتا وجود داشته باشد، نورون به هیچ وجه فعال نیست.

به گفته محققان، در حالی که مطالعات روی مغز موش ها همیشه شامل حال انسان نمی شود، یک نوع کاملاً جدید از نورون با چنین نقش تنظیمی بزرگی احتمالاً در بین انسان ها ناشناخته باقی است. اما تحقیقات بیشتری برای درک نقش آن در مغز انسان و اینکه چگونه ممکن است در بیماری های حافظه مانند آلزایمر نقش داشته باشد، مورد نیاز است.

به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Neuron منتشر شده است.

مترجم: سامیه خسروی زاده
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا