راهی برای جلوگیری از آسیب عصبی حین عمل های جراحی کشف شد

به گزارش سیناپرس، دانشمندان آمریکایی موفق به توسعه فناوری جدیدی شده اند که به جراحان کمک می کند در تشخیص موقعیت اعصاب بیماران بهتر عمل کرده و از این طریق، احتمال آسیب عصبی را کاهش دهند.

این فناوری جدید بر پایه هیدروژل ‌ها یعنی شبکه‌ های سه بعدی پلیمرهایی است که مقادیر زیادی آب را جذب و در خود نگه می ‌دارند. هیدروژل ها در ارائه عوامل کنتراست در ش های تصویربرداری مانند اسکن MRI و CT مورد استفاده قرار می گیرند.

محققان می گویند: آسیب عصبی حین عمل، بر تمام تخصص ‌های جراحی تأثیر می ‌گذارد و یکی از چالش های بزرگ برای جراحی ‌هایی که دائماً انجام می ‌شوند مانند پروستاتکتومی، هیسترکتومی، ترمیم فتق و تیروئیدکتومی، محسوب می شود..

این تحقیق گام مهمی در جهت بهبود یک تکنیک حفظ اعصاب، به نام جراحی هدایت شده با فلورسانس یا FGS است.به گزارش سیناپرس،  بافت ‌های خاص، یا همان اعصاب، درصورتی که پس از جذب نور یا نوع دیگری از تشعشعات الکترومغناطیسی، نور ساطع ‌کنند، بهتر قابل تشخیص خواهند بود. 

برای این که بافت ها قادر به انجام این کار باشند، باید یک فلوروفور به آن ها اعمال شود. فلوروفور، مولکول های میکروسکوپی هستند که نور با طول موج های خاص را جذب و به بیرون ارسال می کنند.

محققان، یک فلوروفور هیدروژل موثر بر اساس ترکیباتی به نام پلورونیک ایجاد کردند. پلورونیک ها که همچنین با عنوان پولوکسامر نیز شناخته می شوند، پلیمرهایی هستند که از تراکم اکسید اتیلن و اکسید پروپیلن سنتز می شوند.

به گفته محققان، آزمایش موفقیت ‌آمیز این فناوری در دو مدل حیوانی – موش و خوک – نشان می ‌دهد که فناوری جدید، یک روش بالینی قابل دوام برای حفظ عصب هدایت شده با فلورسانس در طول عمل تیروئیدکتومی و همچنین سایر جراحی ها است.

به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی فوق در مجله Biomaterials منتشر شده اند.

ترجمه: سنا دلفیه
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا