استفاده از موبایل باعث پرخاشگری و بیش فعالی کودکان می شود
به گزارش سیناپرس، امروز با توجه به شرایط مختلف کودکان گوشی های موبایل را به جای کتاب خواندن، بازی و تعامل با خانواده و همسالان انتخاب می کنند. محققان دانشگاه کلگری می گویند که این امر بر رشد اجتماعی آنها تأثیر گذاشته و منجر به رفتارهای خاص درونی یا برونی می شود.
آنها تاکید کردند: نرخ زیاد زمان استفاده از صفحه نمایش در اوایل دوران کودکی باعث نگرانی پزشکان، سیاست گذاران و والدین در مورد تأثیرات احتمالی آن بر سلامت روان کودکان شده است.
به همین دلیل تیمی از پژوهشگران به تحقیق در این رابطه پرداخته و همبستگی های کوچک اما معنی داری را بین زمان استفاده از صفحه نمایش موبایل و مشکلات رفتاری درونی سازی و بیرونی سازی کودکان پیدا کردند. بزرگی این همبستگی ها با آنچه در سایر متاآنالیزها در مورد ارتباط بین زمان استفاده از صفحه نمایش موبایل و مهارت های زبانی کودک و عملکرد تحصیلی یافت می شود، قابل مقایسه است.
برای این منظور، دانشمندان داده های ۸۷ مطالعه در سراسر جهان را که شامل ۱۵۹ هزار و ۴۲۵ کودک زیر ۱۲ سال بود، گردآوری کردند. یافته های مطالعه فوق نشان می دهد با افزایش مدت زمان تماشای صفحه نمایش موبایل، مشکلات بیرونی مانند اختلال کم توجهی- بیش فعالی (ADHD) و پرخاشگری ۱۱ درصد افزایش یافت.
در این کودکان نرخ اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات روانی مرتبط که در مجموع به عنوان شرایط درونی شناخته می شوند نیز ۷ درصد افزایش پیدا کرد.
علاوه بر این، پژوهشگران ارتباط قوی تری بین زمان استفاده از صفحه نمایش موبایل و مشکلات بیرونی در پسران در مقایسه با دختران پیدا کردند. برای مثال، پرخاشگری ممکن است با سهولت بیشتری توسط پسران از طریق کلیشه سازی جنسی الگوبرداری شود.به گزارش سیناپرس، در ضمن میزان پرخاشگری نسبت به اختلال کم توجهی- بیش فعالی بسیار بیشتر بود.
به اعتقاد محققان، کودکان در هنگام تماشای صفحه نمایش موبایل در بازی های کامپیو تری و چه با گشت و گذار در رسانه های اجتماعی، ممکن است در معرض محتوای نامناسب، پرخاشگری و خشونت قرار بگیرند. مطابق با تئوری یادگیری اجتماعی، کودکان ممکن است پس از قرار گرفتن در معرض مکرر حساسیت زدایی کرده و محتوای تهاجمی یا خشونت آمیز را نسبت به دیگران الگوبرداری کنند.
توصیه می شود والدین باید بیشتر مراقب زمان استفاده کودکان از موبایل باشند. دستورالعمل ها نشان می دهد که والدین باید زمان نمایش صفحه را کنترل کنند و مطمئن شوند که محتوای آنچه آنها می بینند مناسب سنشان باشد. آنها همچنین باید قرار گرفتن در معرض خشونت را محدود کرده، با فرزندان خود در مورد تصاویر نامناسب ارتباط برقرار کرده و عادات سالم دستگاه را الگوبرداری کنند.
گفتنی است طی سال های گذشته اثرات استفاده از صفحه نمایش موبایل و تبلت بر سلامت روانی کودکان به شدت از سوی متخصصان مورد بحث قرار گرفته است.به گزارش سیناپرس، برخی از پژوهش ها نشان می دهند که زمان استفاده از صفحه نمایش این دستگاه ها ممکن است با خطر پیامدهای بد سلامت روانی همراه باشد، زیرا جایگزین خواب و فعالیتهای بدنی و همچنین تبادلات اجتماعی و فرصتهای یادگیری شناخته شده برای تقویت رفاه شده است.
رسانه های اجتماعی همچنین ممکن است به دلیل تأثیرات سمعی و بصری سریع و شدید که ممکن است با بی توجهی و رفتار پرخاشگرانه همراه باشد، راهبردهای خود تنظیمی را مختل کرده و سطوح برانگیختگی را افزایش دهند.
به طور کلی به دلیل انجام تحقیقات مختلف و دریافت نتایج مختلف نمی توان از میزان دقیق این تاثیرات سخنی گفت. والدین کافی است بدانند این فعالیت در زمان های طولانی و بدون کنترل برای سلامت روان کودکان مناسب نیستند. در این میان ابداع تکنیک ها و رویکردهای دقیق تری برای بررسی بیشتر محتوا و زمینه مرتبط با سلامت روان کودکان در دنیای دیجیتالی که به سرعت در حال تکامل است، ضروری به نظر می رسد.
به گزارش سیناپرس،شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله JAMA Psychiatry منتشر شده و قابل دسترس است.
مترجم: نیروانا محمدحسینی
No tags for this post.