مرکز مشترک فناوری ایران و روسیه راه اندازی شد
با توجه به پتانسیل بالای کشور روسیه در حوزه علمی، فناوری و نوآوری و علاقهمندی شرکتهای دانشبنیان کشورمان برای توسعه همکاریهای فناورانه با طرفهای متناظر روسی در قالب انتقال و خرید فناوری و همچنین صادرات محصولات و خدمات هایتک خود به آن کشور، مرکز مشترک فناوری ایران و روسیه تاسیس شد.
دانشگاه پلی تکنیک سن پترزبورگ یکی از دانشگاههای تراز اول روسیه محسوب میشود که ارتباطات تنگاتنگی با صنعت و حوزههای مختلف بینالمللی دارد و در حال حاضر چندین پروژه ملی در حوزههای فناوریهای پیشرفته در این دانشگاه در حال انجام است.
این مرکز دارای دفتر مدیریت مستقل و چندین سالن اشتراکی برای برگزاری سمینار، نشستهای رو در رو، دورههای مشترک و تخصصی برای شرکتهای فناور، دانشبنیان و خلاق برای ورود به بازار روسیه است و از تعریف پروژههای مشترک فناورانه بین دانشگاهها و مراکز فناوری دو کشور حمایت میکند.
«تسهیل انتقال و تبادل فناوری میان شرکتهای ایرانی و روسی و صادرات محصولات هایتک شرکتهای ایرانی به روسیه و بالعکس»، «فراهم کردن فضای مناسب برای برگزاری جلسات مشترک شرکتها»، «بازاریابی محصولات هایتک شرکتهای دانشبنیان»، «ارائه خدمات حقوقی برای عقد قرارداد»، «ثبت پتنت و اخذ گواهینامههای مورد نیاز»، «برگزاری دورههای تخصصی کوتاه و بلند مدت»، «تورهای فناوری برای شرکتهای هایتک و متخصصان ایرانی برای تسهیل حضور در بازار روسیه» و «توسعه برنامههای تحقیقاتی بلندمدت در حوزههای اولویتدار» از خدمات این دفتر به شمار میرود.
در قالب این مرکز تاکنون ۱۷ پروژه از طرف شرکتهای دانشبنیان ایرانی و ۵ پروژه از سوی شرکتهای فناور روسی شناسایی و تناظریابی شد که در حال حاضر ۷ پروژه از مجموع این پروژهها در مرحله عقد قرارداد برای خرید، انتقال و صادرات فناوری و همچنین تولید مشترک در ایران است.
فعالیتهای این مرکز محدود به دانشگاه پلی تکنیک سنپترزبورگ نیست و این دانشگاه نقش راهبری و معرفی ظرفیتهای حوزههای مختلف فناوری و صنعتی روسیه را عهدهدار است.
همچنین با هدف استفاده از ظرفیت این مرکز، در اوایل ماه جاری هیاتی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف آشنایی با ظرفیتهای روسیه در حوزه سلولهای بنیادی و برگزاری دورههای متخصصی کوتاه مدت برای متخصصان و شرکتهای فناور این حوزه از زیرساختهای این دانشگاه و مرکز مشترک فناوری ایران و روسیه بازدید کرد. در این راستا، مقرر شد یک دوره تخصصی کوتاه مدت در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در ماه ژوئن ۲۰۲۲ با حضور متخصصین و شرکتهای دانشبنیان در این دانشگاه برگزار شود.
No tags for this post.