لزوم تاسیس مراکز داوری تخصصی برای حل مسائل مالکیت فکری
دبیر مالکیت فکری در ابتدای این همایش در رابطه با روند اجرای این همایش توضیحاتی ارائه داد. سپس سهراب سلامت، وکیل دادگستری در حوزه مالکیت فکری و مشاوره پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی و مشاور پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در همایش” مالکیت فکری پارکهای علم و فناوری” گفت: بخش غالب مالکیت فکری به اقتصاد ارتباط دارد. اکنون یک شرکت موفق بر اساس استاندارد جهانی نیاز به دو پایه” مالی و حسابداری” و ” حقوقی” دارد، در غیر این صورت با گرفتاری های فراوان و مشکلات متعدد مالیاتی، ارزش افزوده و مالی و حسابداری مواجه خواهند شد که نیاز به مشاوره دائم دارند از اینرو ضرورت دارد متولیان امر در حوزه مالی به این افراد کمک کنند.
وی افزود: اکنون شرکت ها در بخش حقوقی با دو بخش مشکل دارند. این شرکت ها هرچند آموزش های لازم را دیده اند اما هنوز اشراف کافی به موضوع حاکمیت فکری ندارند و می خواهند طرح های افشا یا کپی رایت شده را ثبت اختراع کنند. این مساله ناشی از یک سری ناآگاهی است. همچنین شرکت های خلاق و نوآور با اصل سرزمینی بودن آشنایی کافی ندارند. ما بسیار مواجه بودیم که فردی اختراعی داشته و اعلام کرده نمونه آن در خارج از کشور ثبت شده اما در ایران ثبت و درج نشده است و ثبت نمونه طرح خارجی در ایران دارند. این مسائل ناشی از بی اطلاعی آنها از مسائل حقوقی حوزه مالکیت معنوی و فکری است.
وی بیان کرد: همچنین آنها با قوانین استخدامی آشنایی کامل ندارند؛ از اینرو قراردادهایی را منعقد میکنند که بر خلاف نظم عمومی است. این شرکت ها باید سه رکن ایجاد محصول، حفاظت و تجاری سازی محصول آگاهی حقوقی داشته باشند.
وی ادامه داد: اکنون برای رفع این مساله دو راه حل کوتاه مدت و بلند مدت وجود دارد؛ برای راه حل کوتاه مدت این مساله باید قرارداد فرم و برای برنامه بلند مدت باید مراکز مشاوره و مراکز داوری تخصصی ایجاد شود.