چرا کسل می شویم؟

به گزارش سیناپرس، کسل شدن از نظر روان شناسی اگرچه می تواند خلاقیت و حل مسئله را تشویق کند، اما در عین حال ممکن است  بسیار خسته کننده و آزار دهنده نیز باشد.
در حقیقت بی حوصلگی مانند خارش آزاردهنده ای است که زمانی شعله ور می شود که بدانید قرار است کاری غیر از آنچه در حال حاضر انجام می دهید، انجام دهید. گاهی اوقات این موقعیت است که مقصر کسل شدن افراد است، برای نمونه زمانی که در یک شیفت کاری تکراری گیر کرده اید یا مودبانه به صحبت های یک فرد دیگر گوش می دهید احتمالا کسل خواهید شد.

بی حوصلگی ناراحت کننده بوده و از نظر تکاملی، به نظر می رسد عملکرد تطبیقی این احساس در انسان این است که ما را برمی انگیزد تا در شرایط خود تغییری ایجاد کنیم. در واقع بی حوصله شدن نوعی انگیزه است تا کاری را با هدف و  معنای بیشتری انجام دهیم. به گزارش سیناپرس،در ارتباط با این موضوع، تحقیقاتی وجود دارد که نشان می ‌دهد بی‌ حوصلگی می ‌تواند خلاقیت را تقویت کند. این موضوع، احتمالاً به دلیل فشاری است که بی حوصلگی به ما وارد کرده و مجبورمان می کند به جستجوی تغییر شرایط بپردازیم.

در این میان به نظر می رسد برخی افراد بیشتر از دیگران احساس کسل بودن می کنند. روانشناسان از پرسشنامه ها برای اندازه گیری این مستعد بودن فرد به ملال استفاده کرده و آن را شبیه به یک ویژگی شخصیتی می دانند. افرادی که در این آزمون امتیاز بالا دریافت می کنند اعتقاد دارند که زمان به کندی می گذرد و سرگرم شدن برای آنها دشوار است.

به گزارش سیناپرس، متأسفانه، افرادی که به طور مزمن  بی حوصله هستند در معرض خطر افسردگی و اعتیاد قرار دارند.  آن ها اغلب برای کاهش ناراحتی و کسل بودن خود به مصرف الکل، مواد مخدر و استفاده از دستگاه های دیجیتال روی می آورند، اگرچه چنین استراتژی هایی فقط نویدبخش تسکین موقت و سطحی برای شرایط روحی آن ها است.

متخصصان توصیه می کنند برای غلبه بر بی حوصلگی، کارهایی را انجام دهید که برای شما جذاب بوده و معنادار هستند و ترکیب مناسبی از چالش و تازگی را ارائه می دهند.

مترجم: رضوان خندان
منبع: sciencefocus
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا