استرس، افراد نوع دوست را خودخواه تر از افراد عادی می کند

به گزارش سیناپرس، بر اساس تحقیقات جدیدی که توسط محققان دانشگاه هامبورگ آلمان انجام شده است، کورتیزول که به هورمون استرس معروف است، رفتار نوع دوستانه را در افراد کاهش می دهد و باعث تغییر فعالیت مناطق مغزی مرتبط با تصمیم گیری اجتماعی می شود، اما این اتفاق بیشتر در در افرادی روی می دهد که در تصور حالات روانی دیگران بهتر بوده یا اصطلاحا نوع دوست تر هستند.

آن ها در یک مطالعه جالب، از شرکت کنندگان خواستند قبل و بعد از انجام یک سخنرانی در مقابل عموم مردم به عنوان یک کار استرس‌زا، در خصوص میزان پولی که می خواهند به یک خیریه کمک کنند، تصمیم بگیرند و در این حالات، فعالیت مغزی آن ها را با دستگاه fMRI یا همان  MRIکارکردی تحت نظارت قرار گرفت.

طبق بررسی های انجام شده، قبل از انجام فعالیت استرس زا، افرادی که دارای توانایی ذهنی بالاتر یا توانایی تصور حالات ذهنی دیگران بودند، پول بیشتری نسبت به افراد با توانایی ذهنی پایین اهدا می کردند.

به گزارش خبرگزاریsinapress، اما در افراد با توانایی ذهنی بالا، افزایش سطح هورمون استرس کورتیزول باعث شد میزان پولی که برای اهدا به خیریه در نظر می گیرند، کاهش قابل توجهی پیدا کند. گرچه این تاثیر در افراد با توانایی ذهنی پایین دیده نشد.

این محققان می گویند: تحقیق ما نشان می دهد که چگونه افراد دارای توانایی ذهنی بالا بر اساس فعالیت در قشر جلوی مغزی پشتی جانبی (DLPFC)، یعنی منطقه‌ای از مغز که در تصمیم‌گیری اجتماعی نقش دارد، میزان اهدا را مشخص می کنند.به گزارش سیناپرس، با این حال سطوح بالای کورتیزول این الگو را نقض می‌کند و نشان از آن دارد که استرس، بازنمایی عصبی تصمیم گیری نوع دوستانه را کاهش می‌دهد. 

این نتایج نشان می‌دهند که کورتیزول قادر است فعالیت DLPFC مغز را تغییر دهد و البته تأثیر واضح‌تر این اتفاق در افرادی است که برای تصمیم‌گیری‌های اجتماعی به ذهنیت‌سازی تکیه می‌کنند و نوع دوست تر هستند.

این یافته های جالب توجه که بر رابطه فعالیت های مغزی مرتبط با تصمیم گیری های اجتماعی با استرس تاکید دارند، در نشریه Journal of Neuroscience منتشر شده اند.

نویسنده: محمدرضا دلفیه
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا