آیا عمل لوزه باعث افزایش خطر عفونت ریه می شود

به گزارش سیناپرس، طی دو سال گذشته و در پی همه گیری جهانی کرونا، بحث سلامت ریه مورد توجه قرار گرفته است و با در نظر داشتن این نکته که ویروس کرونا ریه های بیماران را مورد حمله قرار می دهد، موضوع سلامت ریه بیشتر و بیشتر اهمیت یافته است.

در این میان باید در نظر داشت که تا چند دهه پیش یک رویکرد رایج در مواجه شدن با لوزه های عفونی در اطفال، عمل برداشت کامل لوزه ها بود که به این ترتیب امروزه بسیاری از افراد سی و چهل ساله و بیشتر به دلیل انجام این عمل در کودکی، فاقد لوزه هستند.

یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد برداشتن لوزه ها باعث ضعیف تر شدن سیستم ایمنی بدن شده و این موضوع به طور خاص افرادی که عمل لوزه داشته اند را مستعد ابتلا به برخی عفونت ها می کند. به گزارش سیناپرس، در سال ۲۰۱۸، نتایج یک مطالعه در مقیاس وسیع منتشر شد که طی آن شرایط سلامتی و بهداشت بیش از یک میلیون کودک دانمارکی مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این مطالعه به وضوح نشان داد که بین برداشتن لوزه‌ ها در دوران کودکی و ابتلا به عفونت ‌های دستگاه تنفسی فوقانی در بزرگسالی ارتباط مستقیمی وجود دارد.

به گزارش سیناپرس، به باور محققان، این موضوع یک مشکل بزرگ برای حفظ سلامت عمومی جامعه است، زیرا ارتباط به معنای علیت نیست. به گزارش سیناپرس،به عبارت دیگر، فرضیات مختلفی در این زمینه وجود دارد که بر اساس آن باید برای پرسش پیش رو پاسخی ارائه کرد که آیا این کودکان مشکل اساسی در ایمنی خود داشتند؟ مشکل فوق به این معنی بود که ممکن است بعداً عفونت بیشتری را تجربه کنند؟ آیا این موضوع صرفا به دلیل برداشته شدن لوزه آن هاست؟

اگرچه ارائه پاسخ به این سوالات نیازمند انجام مطالعات گسترده و وسیعی در آینده است ولی متخصصان اعتقاد دارند در هر صورت، ما نباید لوزه بیماران را عمل کرده و ان را برداریم مگر اینکه واقعاً  به این کار نیاز داشته باشیم.

خوشبختانه در حال حاضر دستور العمل‌ های واضحی وجود دارد که نشان می ‌دهد چه زمانی شدت التهاب و عفونت لوزه به اندازه ‌ای بد است که نیاز  به جراحی را تعیین کند. 

مترجم: رضوان خندان
منبع: sciencefocus

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا