ساخت واکسنی با اثر طولانی مدت برای وبا

به گزارش سیناپرس، وبا، یک بیماری اسهال آور است که توسط یک باکتری بسیار مسری به نام «ویبریو کلرا» ایجاد می شود و سالانه ده ها هزار نفر را در سراسر جهان از بین می برد. واکسن‌های فعلی که برای این بیماری در دسترس هستند، فقط بین 2 تا 5 سال دوام می‌آورند، ضمن آن که برای کودکان سنین پایین نیز عملکرد خوبی ندارند. 

حالا در تحقیق جدیدی که نتایج آن در نشریه بین المللی ACS Infectious Diseases منتشر شده، محققان از تولید نوع جدیدی از واکسن وبا صحبت می کنند که از پلی ساکاریدهای قرار داده شده روی ذرات ویروس مانند تشکیل شده و تزریق آن به موش ها به عنوان جانوران مدل، باعث ایجاد پاسخ های آنتی بادی طولانی مدتی علیه باکتری ویبریو کلرا شده است.

به گفته پژوهشگران آمریکایی هدایت کننده این تحقیق، واکسن های فعلی وبا حاوی باکتری ویبریو کلرای کشته یا ضعیف شده هستند و به صورت خوراکی تجویز می شوند.به گزارش سیناپرس، آن ها کمترین سطح و مدت زمان محافظت را در کودکان خردسالی که معمولاً در کشورهای وباخیز تحت تأثیر این بیماری قرار می گیرند، ارائه می دهند. 

سیستم ایمنی بدن، آنتی بادی هایی را علیه پلی ساکارید اختصاصی موسوم به OSP که روی سطح باکتری فوق وجود دارند، تولید می کند، اما این پلی ساکارید به تنهایی یک پاسخ ایمنی قوی و طولانی مدت ایجاد نمی کند.

به همین دلیل، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان به این فکر افتادند که OSP را به ذرات ویروس مانند متصل کرده و از آن به عنوان واکسن استفاده کنند تا از این طریق، پاسخ ایمنی قوی تر و طولانی تری ایجاد در بدن شود.

آن ها روشی را برای پیوند مؤثر چندین نسخه از OSP به قطعه ای به نام Qβ که یک ذره ویروس مانند است و باکتری ها را آلوده می کند، توسعه دادند. به گزارش سیناپرس، این ذرات ویروس مانند اصلاح شده توسط آنتی بادی های موجود در خونی که از بیماران مبتلا به وبای در حال بهبودی شناسایی شدند، برداشت گردیدند.

آن ها این واکسن جدید را به موش ها تزریق کردند و مشاهده نمودند که سه دوز از آن، باعث بروز یک پاسخ آنتی‌بادی قوی می‌شود که تا مدتی طولانی ادامه دارد.

حالا این واکسن ابداعی جدید که در آن از روشی نو برای تحریک سیستم ایمنی بدن به منطور تولید آنتی بادی علیه بیماری وبا استفاده شده، می تواند امیدهای زیادی را برای کنترل بهتر این بیماری به ویژه در مناطق کم بهره زنده نماید.

نویسنده: رها امیدوار
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا