ویروس کرونا در همه جای خانه پخش می شود
به گزارش سیناپرس، مطالعات جدید محققان دانشگاه راتگرز در نیوجرسی نشان می دهد ذرات ویروس کرونا هم در داخل و هم در خارج از اتاق افراد مبتلا به کووید-۱۹ که قرار بود در خانه خود را ایزوله کنند، وجود دارد.
هاوارد کیپن، استاد دانشکده بهداشت عمومی راتگرز و سرپرست این تیم پژوهشی درباره موضوع فوق گفت: داده های نمونه گیری هوای داخل خانه افراد مبتلا به کرونا به وضوح نشان داد که آر ان ای قابل اندازهگیری این ویروس در هوای داخل خانه های اکثر افراد آلوده وجود دارد و این موضوع نه تنها در اتاق فرد بیمار بلکه در جاهای دیگر خانه وجود دارد.
محققان خاطرنشان کردند: با تشدید مشکل، بسیاری از افراد آلوده خود را به اتاق ایزوله خود محدود نکرده و زمانهای مختلفی را در سایر مناطق خانه سپری میکنند.به گزارش سیناپرس، ما متوجه شدیم که بسیاری از آنها به قرنطینه خود پایبند نبودند، به طوری که هشت نفر از ۱۱ شرکت کننده آلوده در مطالعه گزارش دادند که از چند ساعت تا ۱۴ ساعت را در اتاق مشترک سپری کرده اند و پنج نفر از ۱۱ شرکت کننده نیز گزارش داده اند که زمان خود را در مناطق دیگر خانه سپری کرده اند.
برای این مطالعه، محققان نمونههای هوا را از اتاق هایی در ۱۱ خانه که یک فرد تازه آلوده در آن قرنطینه شده بود و همچنین در اتاق مشترک مجاور جمع آوری کردند.
به گزارش سیناپرس، نمونه ها از نظر وجود سه ژن اختصاصی ویروس SARS-CoV-2 در ذرات معلق هوا آنالیز شدند. همچنین از شرکت کنندگان پرسیده شد که چقدر زمان را در اتاق خود به تنهایی گذرانده اند.
بررسی ها نشان می دهد نمونه های هوا با حداقل یکی از سه ژن ویروس در شش اتاق از ۱۱ اتاق جداسازی و در شش اتاق از ۹ اتاق مشترک یافت شد.
همچنین، طبق این مطالعه، سایر ساکنان چهار خانه یا از نظر ویروس کرونا مثبت بودند یا علائم داشتند.
این مطالعه به دنبال ثبت آلودگی ویروس کرونا در شرایط معمولی زندگی روزمره در یک خانواده با حضور یک فرد آلوده بود. به گفته محققان، انتقال از طریق هوا در شرایط زندگی شلوغ ممکن است یکی از دلایل نرخ بالاتر عفونت کرونا در میان افراد با درآمد پایین تر باشد.
به گزارش سیناپرس، خطر عفونت ناشی از قطرات تنفسی بزرگتر که به سرعت بر روی سطوح می نشیند، معمولاً در فاصله دو متری منبع، می تواند با شستن دست ها، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک صورت کاهش یابد، اما ذرات ریز تنفسی که ساعت ها در هوا معلق می مانند، نیاز به توجه و هشیاری بیشتری دارند. در این شرایط استفاده از فیلتر هوا، سیستم تهویه یا ماسک های قوی تر، به پیشگیری از ابتلای سایر افراد کمک می کند.
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Annals of the American Thoracic Society منتشر شده است.
مترجم: ناصر پورقدیمی
No tags for this post.