با شنبلیله دیابت را کنترل کنید

به گزارش سیناپرس، تیمی از پژوهشگران در مطالعات اخیر خود دریافتند دیابتی ها با هدف مدیریت سطح قند خون خود می توانند با افزودن یک گیاه دارویی به وعده های غذایی خود، شرایط بیماری را بهبود بخشند. در این مطالعه، محققان ۶۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ را برای بازه زمانی حداقل شش ماهه تحت نظر قرار دادند.

در این دوره مطالعاتی به گروهی از این بیماران به طور تصادفی دارونما داده شد در حالی که سایرین ۱۰ میلی گرم دانه شنبلیله را که در طول روز در آب داغ خیس شده بود دریافت کردند.  تجزیه و تحلیل های آماری نشان می دهد که کاهش قابل توجهی در سطح گلوکز خون ناشتا در ماه پنجم در گروه مورد مطالعه وجود دارد.

پژوهشگران همچنین به این نتیجه رسیدند که دانه ‌های شنبلیله یک مکمل ساده ، خوب و کاملا مفید است که باید مصرف آن را در بیماران دیابتی در نظر گرفت. علاوه بر این، گفته شد که مصرف دانه شنبلیله اثر هم افزایی همراه با کنترل رژیم غذایی و ورزش بر سطح گلوکز خون ناشتا دارد.

انجمن جهانی دیابت در این رابطه خاطرنشان کرد که شنبلیله یک عنصر کلیدی است که در بسیاری از فرهنگ های باستانی و طب سنتی هندی بر مصرف آن تاکید شده است.

به گزارش سیناپرس، دانه های شنبلیله سرشار از فیبر محلول هستند و با کاهش سرعت هضم و جذب کربوهیدرات ها به کاهش سطح قند خون کمک می کنند. تاکنون تحقیقات متعددی از این ایده که دانه شنبلیله برای سطح قند خون مفید است، حمایت کرده است.

انجمن جهانی دیابت در این رابطه هشدار داد: قبل از استفاده از شنبلیله برای درمان دیابت ، با پزشک عمومی و تیم مراقبت های بهداشتی دیابت خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که استفاده از این ماده گیاهی برای شما منعی ندارد. باید توجه داشت که ممکن است مصرف شنبلیله در کنار داروهای تجویز شده دیابت باعث شود قند خون شما بسیار پایین بیاید. در نتیجه، در هنگام مصرف شنبلیله، ممکن است دوز داروهای ضد دیابت شما نیاز به تغییر داشته باشد.

مترجم: لیلی دهقان پور
منبع: express.co.uk

No tags for this post.

یک دیدگاه

  1. قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: عَلَيْكُمْ بِالْحُلْبَةِ وَ لَوْ تَعْلَمُ أُمَّتِي مَا لَهَا فِي اَلْحُلْبَةِ لَتَدَاوَوْا بِهَا وَ لَوْ بِوَزْنِهَا ذَهَباً.

    رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم: شنبليله بخوريد كه اگر امت من مى‌دانستند كه شنبليله چه خواصى براى آن‌ها دارد، خود را با آن مداوا مى‌كردند. حتى اگر آن را با هم وزنش از طلا تهيه كنند.

    مکارم الأخلاق ج۱ ص۱۸۷
    بحار الأنوار ج۵۹ ص۲۳۳
    بحار الأنوار ج۵۹ ص۲۳۳
    مستدرك الوسائل ج۱۶ ص۴۳۵
    مستدرك الوسائل ج۱۶ ص۴۳۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا