زندگی را خیلی سخت نگیرید
به گزارش سیناپرس، محققان دانشگاه ایالتی اوهایو در مطالعات خود دریافتند که کار بیش از حد و عدم توجه به تفریحات، در درازمدت، به سلامت روان انسان آسیب می زند.
یافتههای این تیم تحقیقاتی نشان می دهد که شرکت در فعالیت های اوقات فراغت، سرمایه گذاری بلند مدتی برای شادی بیشتر و سطوح پایین تر استرس و افسردگی است. با این حال، اگر مردم به فعالیت های تفریحی یا اوقات فراغت به عنوان اتلاف وقت نگاه کنند، باز هم اثرات مخربی بر سلامت روان آنها دارد.
سلین مالکوک، دانشیار بازاریابی در کالج بازرگانی فیشر در ایالت اوهایو، در این رابطه می گوید: تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد اوقات فراغت، مزایای سلامت روانی داشته و می تواند افراد را بهره ورتر کرده و استرس کمتری داشته باشیم.
به باور محققان، ممکن است در نظر گرفتن فعالیت های اوقات فراغت به عنوان بخشی از یک هدف بزرگتر برای یک زندگی موفق و سالم تر کمک کند، که این کار باعث افزایش کلی عملکرد افراد می شود.
به گزارش سیناپرس، در یکی از چندین مطالعه انجام شده توسط این تیم تحقیقاتی، سطح شادی، افسردگی، اضطراب و استرس افراد مشارکت کننده در ۱۹۹ مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت. آنها همچنین به پنج سؤال در مورد اعتقادات خود در مورد اینکه آیا فعالیت های اوقات فراغت از جمله ورزش، مدیتیشن، تماشای تلویزیون، یا معاشرت با دوستان سازنده یا بیهوده هستند، پاسخ دادند.
یافته های این مطالعه نشان می دهد افرادی که فعالیتهای اوقات فراغت را بیهوده میدانند، کمتر از افرادی که فکر می کنند تفریحات مقوله ای مفید هستند، از این فعالیت ها لذت می برند. علاوه بر این، شرکت کنندگانی که فعالیت های اوقات فراغت را غیرمولد می دانند، سطح اضطراب، افسردگی و استرس بالاتر و همچنین سطوح پایین تری از شادی را نشان دادند.
دکتر ربکا رچک (Rebecca Reczek) ، استاد بازاریابی در دانشگاه ایالتی اوهایو، درباره موضوع فوق نتیجه گیری می کند: ما در یک جامعه جهانی زندگی می کنیم. در همه جا افرادی وجود دارند که پیام های یکسانی را در مورد اهمیت پرمشغله بودن و بهره وری می شنوند. اگر فکر می کنید که اوقات فراغت بیهوده است، نتایج ما نشان می دهد که بدون توجه به جایی که زندگی می کنید افسرده تر بوده و کمتر خوشحال خواهید شد.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Experimental Social Psychology منتشر شده است.
مترجم: زهرا همراز