کرونا موجب عقیم شدن زنان می شود

به گزارش سیناپرس، تاکنون کووید ۱۹ عوارض بسیاری را نشان داده است. نگرانی‌ ها در مورد تأثیر این بیماری بر باروری زنان پس از ناهنجاری‌ هایی مانند تغییر تناوب و نظم چرخه قاعدگی، تغییر مدت و حجم قاعدگی، تشدید سندرم پیش از قاعدگی و افزایش قاعدگی دردناک توسط زنان در سراسر جهان به وجود آمد. به همین دلیل در مطالعه‌ ای که اخیراً در مجله بین ‌المللی تحقیقات محیطی و سلامت عمومی منتشر شده است، تیمی از محققان اثرات عفونت سندرم حاد تنفسی کرونای ۲ عامل کووید ۱۹ را بر سلامت باروری زنان ارزیابی کردند.

این مطالعه با هدف اثرات کووید۱۹ بر چرخه قاعدگی، هورمون‌ ها، ذخیره تخمدان، آندومتر، تخمک‌ ها، مایع فولیکولی و جنین انجام شد.
در ابتدا ۹۸ مقاله انتخاب شده و پس از حذف تمام تحقیقات تکراری در نهایت ۲۵ مقاله مورد استفاده قرار گرفت. این تحقیق شامل پرسشنامه های آنلاین مقطعی، مطالعات کوهورت آینده نگر، نظرسنجی آنلاین، مطالعات کوهورت گذشته نگر، مطالعات مشاهده ای و مطالعات مقطعی گذشته نگر بود.
تمامی طرح های این مطالعه زنان در سنین باروری ۱۸ تا ۴۵ سال را شامل می شد. زنانی که از قبل مشکلات سلامتی داشتند مانند مشکلات خونریزی، قاعدگی نامنظم، بیماری تیروئید، بی اختیاری ادرار، پرولاکتین بالا، هپاتیت B، C یا HIV، نارسایی مزمن کلیه، سرطان، برداشتن رحم با جراحی از مطالعه حذف شدند.

تحقیقات نشان داده است که ویروس کرونا به اندام هایی با بیان آنزیم مبدل آنژیوتانسین 2 (ACE2) بالا از جمله تخمدان، واژن، رحم و جفت حمله کرده و در نتیجه می تواند بر باروری زنان تأثیر منفی بگذارد.
به طور کلی نتایج مطالعه تغییرات قابل توجهی را در تغییر شروع قاعدگی، طولانی شدن چرخه قاعدگی، تغییر حجم قاعدگی، حملات آمنوره و کاهش میل جنسی در زنان مبتلا به کووید۱۹ نشان داد. به گزارش سیناپرس،  اگرچه میزان تفاوت در اثرات نامطلوب بر حجم قاعدگی در بیماران مبتلا به عفونت کووید ۱۹ خفیف و شدید معنی ‌دار نبود، تفاوت‌ های قابل ‌توجهی در طول قاعدگی بیماران بسته به شدت عفونت مشاهده شد.
سطوح بالاتر هورمون محرک فولیکول (FSH)، پرولاکتین بیشتر و سطوح تستوسترون بالاتر مشاهده شده در بیماران کووید ۱۹ نشان دهنده اثرات نامطلوب احتمالی این بیماری است. علاوه بر این، سطوح مثبت ایمونوگلوبولین جی (IgG) در مایعات فولیکولی زنان بهبود یافته از کووید ۱۹ نیز یافت شد. به گزارش سیناپرس، در ضمن استرس اکسیداتیو در زنان مبتلا به کووید ۱۹ افزایش یافته که نشان دهنده اثرات نامطلوب بر تخمک و جنین است. این به نوبه خود می تواند بر باروری زنان تأثیر بگذارد.
علاوه بر این، شواهدی به دست آمده که نشان می ‌دهد تغییرات در چرخه قاعدگی در زنان بالای ۴۵ سال بارزتر است، که می‌ تواند به هورمون‌ های غدد جنسی حساس در دوره پیش از یائسگی نسبت داده شود. نتایج مطالعه نشان می ‌دهد که پیامدهای عفونت کووید ۱۹ روی آندومتر زنان ممکن است به دلیل ماهیت احیاکننده آندومتر کمتر قابل توجه باشد.
هیچ تاثیری از عفونت کرونا روی هورمون ضد مولرین سرم (AMH) و پروتئوگلیکان دو سولفات هپاران (HSPG2) در مایع فولیکولی مشاهده نشد. با این حال، تأثیر قابل توجهی از ویروس به ویژه در کاهش تعداد و کیفیت جنین ها مشاهده شد که می تواند بر باروری زنان تأثیر بیشتری بگذارد.
محققان بر این باور بودند که برای درک مکانیسم درگیر، تحقیقات بیشتری در مورد اثرات کووید ۱۹ بر چرخه قاعدگی زنان مورد نیاز است. به گزارش سیناپرس، علاوه بر این، آنها معتقد بودند از آنجایی که استرس می تواند باعث تغییرات قاعدگی شود، استرس مربوط به همه گیری کووید ۱۹ نیز ممکن است نقش مهمی در این تغییرات داشته باشد. 

مترجم: زهرا همراز
منبع: news-medical 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا