جوشکاری و آهنگری منجر به التهاب تنفسی می شود
به گزارش سیناپرس، مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد افراد فعال در شغل هایی چون آهنگری و جوشکاری به طور دائم ذرات فلزات و اکسیدهای آنها را استنشاق می کنند و این موضوع می تواند عواقب منفی برای سلامتی آن ها داشته باشد. طی این پژوهش، با توجه به ترکیب هوای بازدمی، پزشکان ارزیابی کردند که کدام کارگران در معرض خطر بیشتری برای فرآیند های التهابی در ریه ها هستند.
گفتنی است پزشکان به طور معمول برای تشخیص بیماری آسم و سایر بیماری های تنفسی، سطح اکسید نیتریک بازدم را ارزیابی می کنند. اگر التهابی در دستگاه تنفسی وجود داشته باشد، مقدار اکسید نیتریک بازدم افزایش می یابد. بر این اساس مشخص شد افرادی که در مشاغل مرتبط با فلزکاری هستند در معرض خطر بیماری های تنفسی قرار دارند زیرا مجبورند ذرات جامد مختلفی را استنشاق کنند.
پروفسور دنیس وینیکوف، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه RUDN و از پژوهشگران ارشد این مطالعه درباره کشفیات فوق گفت: آهنگران معمولا در معرض سطوح نسبتاً سنگین ذرات قابل تنفس قرار می گیرند. ما در مطالعات خود، میزان ارتباط فلزکاری با افزایش اکسید نیتریک بازدمی، یک نشانگر زیستی التهابی ایجاد شده را بررسی کردیم.
به گزارش سیناپرس، در این پژوهش، پزشکان ۸۰ کارگر یک کارخانه فلزکاری در قزاقستان را معاینه کردند. از این تعداد، ۴۱ درصد اپراتور ماشین و ۳۳ درصد جوشکار و مونتاژکار بودند. به گزارش خبرگزاریsinapress، شرکت کنندگان پرسشنامهای را پر کردند که در آن بیماری های مزمن، منابع احتمالی ذرات معلق، شرایط کاری، عادت به استعمال سیگار و سایر دادهها بررسی می شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که میزان اکسید نیتریک بازدم این افراد با سن، موقعیت شغلی و سیگار کشیدن مرتبط است و برای نمونه جوشکارها و نصابها اکسید نیتریک بسیار بیشتری در هوای بازدمی نسبت به مونتاژکنندگان داشتند.
به گزارش سیناپرس، چنین نتایجی ممکن است نشان دهد که جوشکارها و نصاب ها دارای فرآیندهای التهابی در دستگاه تنفسی خود هستند که ممکن است به هیچ وجه هنگام بررسی عملکرد تنفس خارجی علائمی را نشان ندهند.
پرفسور دنیس وینیکوف در این رابطه گفت: در یک گروه صنعتی فلزکاری، جوشکاران/مونتاژکنندگان به طور قابل توجهی سطوح بالاتری از اکسید نیتریک در تنفسشان داشتند. این موضوع ممکن است منعکس کننده التهاب دستگاه تنفسی مرتبط با قرار گرفتن در معرض هوای خاص این گروه باشد.
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی International Archives of Occupational and Environmental Health منتشر شده است.
مترجم: سید یوسف دراوی زاده
No tags for this post.