کشف آثار باستانی ۹ هزار ساله در جنوب ترکیه

به گزارش سیناپرس، پروفسور عرفان یلدیز از دانشگاه دیکل و سرپرست تیم باستان شناسی این منطقه در مورد حفاری های فوق گفت: کاوش های امسال در این مکان اخیراً به پایان رسیده است و باستان شناسان چندین قطعه سنگ مرمر ۸۰۰ ساله را کشف کرده اند که قصر آرتوقید، مقر شاخه دیاربکر از سلسله آل اَرتُق را تزئین کرده بود. 
یلدیز در ادامه توضیحاتش افزود: ما معتقدیم که این سنگ مرمرها برای اهداف تزئینی و به ویژه برای کفپوش، در کاخ های ساخته شده در قرن سیزدهم میلادی استفاده می شدند.
منطقه تاریخی سور، جایی که تپه در آن قرار دارد، خاستگاه  بسیاری از تمدن های باستانی از جمله هوری ها و میتانی ها، اورارتوی ها، آشوری ها، ایرانی ها، رومی ها، اموی ها، عباسیان، آل اَرتُق، سلجوقیان و عثمانی ها بوده است. به گزارش سیناپرس،عملیات حفاری باستان شناسی در تپه آمیدا، که به عنوان قلب دیاربکر شناخته می شود، از سال ۲۰۱۸ شروع شده و با چندین یافته جدید هیجان انگیز در سال ۲۰۲۱ ادامه یافت.
یلدیز خاطرنشان کرد که در حفاری های پیشین این منطقه یک خیابان دو هزار ساله مربوط به دوره روم شناسایی شده بود. حفاری های جدید همچنین منجر به شناسایی آثاری خانه باغ ‌های هوسال است که بیش از ۸ تا ۹ هزار سال از آن ها برای اهداف کشاورزی استفاده می‌شده است، مسجد بزرگ (اولو)، یکی از قدیمی‌ترین مساجد آناتولی از دوران عثمانی و پل ملابادی که در دوره آل اَرتُق در قرن دوازدهم ساخته شده است نیز در این منطقه مهم تاریخی قرار دارند. 
در خاتمه گفتنی است غار هسونی که از دوران پیش از تاریخ تا سال‌های اولیه مسیحیت در آن سکونت وجود داشت و قلعه زرزوان که یک تأسیسات نظامی رومی حاوی معبد میترائیسم است، نیز در اینجا قرار دارد. این منطقه در نزدیکی مرزهای ایران- عراق و ترکیه واقع شده و آثار باستانی آن منعکس کننده تمدن هایی است که در بین این سه کشور مشترک بودند.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: dailysabah
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا