چرا نه گفتن همیشه آسان نیست

به گزارش سیناپرس، تحقیقات جدید محققان علوم رفتاری نشان می ‌دهد که تجربه قرار گرفتن در شرایط ناخواسته، می ‌توانند باعث آسیب دیدن فرد از نظر جسمی و روحی شوند.

در ادامه شش موقعیتی که ممکن است نه گفتن را سخت تر کند مورد بررسی قرار می گیرند:

  • هنگامی که تلاش های اولیه برای نه گفتن با خشونت طرف مقابل مواجه می شود. پاسخ دادن با خشم حتی در شرایط عادی می‌ تواند به معنای خشونت باشد. محققان دریافته ‌اند که این رفتار می ‌تواند نشان ‌دهنده نوعی اجبار کلامی یا موقعیتی باشد، که می ‌تواند باعث شود افراد احساس کنند رعایت کردن آن امن ‌تر از خطر پیامدهای منفی بالقوه نه گفتن است.
  •  زمانی که فرد احساس می کند از نظر جسمی در دام افتاده است. دانشمندان اینگونه استدلال کرده اند که حمایت از توانایی افراد برای گرفتن رضایت واقعی مستلزم ایجاد محیطی امن و آسان است. برای مثال، قرار گرفتن در یک مکان پرت ممکن است احساس عدم امکان فرار را افزایش داده و فرد مجبور شود علی رغم میل باطنی خود قادر به نه گفتن نباشد.
  • عدم تعادل قدرت : زمانی که یک فرد قدرت یا اختیار بیشتری دارد، فرد مقابل ممکن است از این بترسد که پیروی نکردن از خواسته های وی می تواند منجر به پیامدهای منفی شود. به گزارش سیناپرس، از آنجایی که قدرت می ‌تواند منطق افراد را کور کند، افراد صاحب قدرت ممکن است تشخیص ندهند که چه زمانی دیگران را در موقعیت ‌های ناراحت ‌کننده قرار می‌ دهند یا در برخی موارد، ممکن است عمدا از عدم تعادل قدرت برای رسیدن به مسیر خود سوء استفاده کنند.
  • وضعیت مبهم یا گیج کننده : محققان معتقدند که هنجارهای رعایت ادب می ‌توانند افراد را سردرگم و محتاط کرده و یا ممکن است همه چیز آنقدر سریع تغییر کند که طرفین به سادگی فرصتی برای مداخله قبل از وقوع رفتار ناخواسته نداشته باشند.
  • قرار گرفتن دائمی در برابر نظرات تحقیرآمیز : تحقیقات پزوهشگران نشان می دهد که رفتار تحقیر آمیز می تواند عزت نفس افراد را کاهش دهد که این موضوع به نوبه خود می تواند باعث ایجاد فشار بیشتری برای راضی کردن دیگران شود. به گزارش سیناپرس،  این نوع رفتار همچنین ممکن است یک چرخه معیوب ایجاد کند که در آن شخص احساس کند کمتر شایسته برخورد محترمانه است. 
  •  احساس تعهد : پژوهش ها ثابت می کند افرادی که اعتماد به نفس کمتری دارند ممکن است احساس تعهد بیشتری برای انجام درخواست های ناخواسته دیگران داشته باشند. آنها ممکن است احساس مسئولیت کنند که به جای اینکه با ایجاد تنش ، اطرافیانشان را ناامید کنند، به همه خواسته های منطقی و غیر منطقی اطرافیان خود تن دهند.

مترجم: سامیه خسروی زاده
منبع: psychologytoday
 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا