درمان سرطان مغز با داروی ایدز

به گزارش سیناپرس، یافته های جدید محققان موسسه خیریه تحقیقات تومور مغز نشان دهنده تاثیر به سزای داروی ایدز در درمان سرطان مغز است. بر این اساس در صورت قطعی شدن این یافته، داروهای ضد رتروویروسی می تواند برای بیمارانی که مننژیوم و تومورهای مغزی موسوم به نوروم آکوستیک دارند، تجویز شود.
مننژیوم شایع ترین شکل تومور اولیه مغز است. این نوع از غده ها اغلب با درجه پایین، می تواند به مرور زمان سرطانی شوند.  تومورهای نوروم آکوستیک نیز نوع متفاوتی از تومور مغزی با درجه پایین یا غیر سرطانی است که در سلول‌های محافظ عصب به نام سلول‌های شوان ایجاد می‌شود. هر دوی این تومورها ممکن است به طور خود به خود، معمولا در بزرگسالی، یا در بیماری ارثی در دوران کودکی و اوایل نوجوانی ایجاد شوند.
در این مطالعه  دکتر سیلویا آمون، محقق ارشد و همکارش، دکتر رابرت بلشاو، نقش بخش ‌های خاصی از دی ان ای ما را در ایجاد این تومورها بررسی کردند. این بخش‌های دی ان ای که «رتروویروس درون ‌زا HERV-K» نامیده می‌شوند، یادگاری از عفونت ‌های باستانی هستند که بر اجداد نخستین ما تاثیر داشته و به مرور به عناصر پایدار دی ان ای انسان تبدیل شده ‌اند. به گزارش سیناپرس،این تیم همچنین توانست رویدادهای مولکولی را شناسایی کند که ممکن است پروتئین های HERV-K را قادر به تحریک رشد این تومورها کند. علاوه بر این، داروهای متعددی شناسایی شدند که این پروتئین ها را هدف قرار داده و رشد سلول های شوانوما و مننژیوم درجه یک را در آزمایشگاه کاهش می دهند. 
پروفسور الیور هانمان، مدیر مرکز تحقیقات عالی تومور مغز، در این رابطه افزود: داروهای مهارکننده‌ های پروتئاز رتروویروسی ریتوناویر، آتازاناویر و لوپیناویر – قبلاً برای استفاده در درمان ایدز تأیید شده‌اند. نتایج پژوهش های ما  نشان داد که پروتئین های HERV-K تنظیم کننده های حیاتی رشد تومورهایی هستند که می توانند سرطانی شوند.
هیو آدامز، سخنگوی مرکز تحقیقات تومور مغزی نیز در این رابطه گفت: این یافته‌ها بسیار مهم هستند زیرا استفاده مجدد از دارو راهی ارزشمند برای تسریع آزمایش رویکردهای جدید در آزمایش‌های بالینی است که در صورت موفقیت‌آمیز، می‌تواند زودتر به دست بیماران برسد.
این امر به ویژه برای بیماران مبتلا به تومورهای مغزی بسیار مهم است زیرا بسیاری از آنها فرصت زیادی برای درمان در اختیار ندارند.

مترجم: رضوان خندان
منبع: sciencedaily
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا