تقویت سلول های فاقد سیستم ایمنی در برابر سرطان
به گزارش سیناپرس، پژوهشگران در مطالعات جدید خود سعی در شناسایی عوامل ریز محیطی تومورهای سرطانی دارند که بر اثرات پیش آگهی سلول های B تأثیر می گذارد. بر این اساس مشخص شد لنفوسیت های بی (B) عملکرد های چند گانه ای در محیط تومورها دارند. بر این اساس نقش پیش آگاهی آنها در سرطان های انسانی بحث برانگیز است.
لنفوسیتهای بی، لنفوسیت هایی از سیستم ایمنی بدن محسوب می شوند که مسئول تولید آنتی بادی در مقابل ویروس ها هستند. این لنفوسیت ها در ایمنی سلول های بدن که در آن پادتن ها به عنوان ریز مولکول های واسطه، وارد عمل می شوند، نقش مهمی ایفا می کنند. این نوع از ایمنی همراه با ایمنی سلولی، مکانیسم دفاع اختصاصی بدن را تشکیل می دهد.به گزارش سیناپرس، پژوهش های جدید نشان می دهد که لنفوسیت ها به طور اختصاصی عمل می کنند، یعنی یک نوع خاصی از عوامل بیگانه را شناسایی کرده و برای از بین بردن آن تلاش می کنند.
در این راستا، محققان به تجزیه و تحلیل اطلاعات پزشکی ۳۵۸۵ بیمار پرداختند تا بتوانند ارتباط بالینی مشخصی را برای پیش بینی پاسخ ایمنی درمان سرطان بررسی کنند. به گزارش سیناپرس، پژوهشگران در این تحقیقات توانستند یک اثر جدید از ژن های مرتبط با سلول B را شناسایی کنند که متشکل از ۹ ژن سیگنال دهنده موسوم به سیتوکین بود به طوری که شدت بالای آن ها می تواند تأثیر مفید سلول های B بر پیش آگاهی از سرطان را در بیمار کاهش دهد. برای آزمایش های بیشتر، این تیم پژوهشی توانست دریابد که در سرطان پستان، فراوانی سلول های B بیشتر با بقای مطلوب تنها زمانی ممکن است که اثر و شدت ژن های مرتبط با سلول های B کم باشد. در مقابل، فراوانی سلول های B هیچ تاثیری بر پیش آگاهی زمانی که اثر ژن های مرتبط با سلول های B بالا بود، نداشت. این الگو به طور مداوم در انواع مختلف سرطان از جمله ریه، روده بزرگ و پوست آزمایش و با نتایج یکسان مشاهده و ثبت شد.
به گزارش سیناپرس، در ادامه این تحقیقات مشخص شد که تأثیر پیش آگهی سلول های B به تومورهای سرطانی به وضعیت سیگنال دهی ژن های سیتوکین بستگی دارد که در راستای یکدیگر می توانند پاسخ سیستم ایمنی بدن به سرطان را پیش بینی کنند.
مترجم: فاطمه سادات علوی
منبع: nature