میوه هایی که دشمن کم خونی اند

به گزارش سیناپرس، یکی از راه های درمانی موثر برای کاهش علایم کم خونی، خوردن میوه های خون ساز است؛ میوه هایی که سرشار از آهن، اسید فولیک، ویتامین های B12 و C هستند. در این مقاله قصد داریم به معرفی میوه های خون ساز بپردازیم.

انار: انار منبع غنی از اسید اسکوربیک، آهن، ویتامینC ،E ،A  و یکی از خون ‌سازترین میوه‌هاست. خوردن روزی یک انار در درمان سرگیجه، ضعف، خستگی و سایر موارد ناشی از کم خونی موثر است.

توت فرنگی: توت فرنگی‌ نه تنها حاوی آهن است (حدود ۵۵ میلی گرم آهن در هشت عدد توت فرنگی) بلکه به بهبود جذب آهن در بدن نیز کمک می ‌کنند.

موز: موز منبع غنی اسید فولیک است و مصرف روزانه آن (حتی به میزان کم) باعث تحریک تولید هموگلوبین در خون می‌ شود.

انبه: انبه به دلیل داشتن مواد مغذی، آهن و ویتامین C میوه خوبی برای خون سازی است از اینرو مصرف آن برای افراد کم خون، زنان در دوران عادات ماهیانه و بارداری توصیه می شود.

سیب: مصرف روزانه یک سیب (به ویژه سیب سرخ) به خون سازی و افزایش هموگلوبین موجود در خون کمک می کند.

آلو: آلو خشک سرشار از ویتامین C و آهن است و در افزایش هموگلوبین نقش مهمی دارد. نقش مهم آلو در خون سازی مربوط به منیزیم است؛ منیزیم باعث افزایش گلبول های قرمز خون شده و مدیریت انتقال اکسیژن در بدن را به عهده می ‌گیرد.

زردآلو: زردآلو( چه تر و تازه و چه خشک شده) منبع غنی از آهن است؛ هر ۱۰۰ گرم زرد آلو، حاوی ۳۵ میلی گرم آهن است.

پرتقال: پرتقال حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است و نقش موثری در جذب آهن در بدن دارد بنابراین خوردن روزانه حداقل یک پرتقال می‌ تواند نتایج خوبی را برایتان به ارمغان بیاورد.

کامکوات(پرتقال مینیاتوری): در هر ۱۰۰ گرم میوه کامکوات ۸۶ میلی ‌گرم آهن وجود دارد.

لیمو شیرین: لیمو شیرین با میزان زیاد ویتامین C و آنتی اکسیدان، بدن را در مقابل کم خونی حفاظت می‌ کند.

گریپ فورت: گریپ فروت نیز همانند سایر مرکبات سرشار از ویتامین C است که به جذب آهن کمک زیادی می کند.

هلو: هلو منبع غنی ویتامین C است و با کمک به جذب آهن، مانع از تولید گلبول ‌های قرمز معیوب در بدن می ‌شود.

کیوی: کیوی منبع غنی از ویتامین C است و باعث افزایش جذب آهن در بدن می شود. مصرف این میوه برای پیشگیری از کمبود آهن و درمان کم خونی برای دختران در سن بلوغ و همچنین زنان باردار توصیه می شود.

گیلاس: گیلاس سرشار از ویتامین C، آهن و مواد آلی است بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به کم خونی، مخصوصا کودکان توصیه می شود.

خرمالو: خرمالو به دلیل داشتن مس به جذب آهن کمک می کند و باعث تولید گلبول های قرمز خون می شود.

انجیر: انجیر سرشار از ویتامین C و آهن است و مصرف آن از فقر آهن در بدن جلوگیری می کند.

طالبی: طالبی به دلیل داشتن مواد مغذی، آهن، مس، منگنز، کلسیم و فسفر می تواند کمبود آهن را بهبود بخشد و موجب انتقال بهتر اکسیژن می شود.

نارگیل: نارگیل به دلیل داشتن سدیم، پتاسیم، فیبر، ویتامین B در تولید گلبول های قرمز نقش دارد.

گزارش: بیتا اکبری

 

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا