کوددهی قطرهای هم ابداع شد
علی محمد طاووسی، ایده پرداز «سیستم تزریق کود متصل به لوله لاترال» با بیان اینکه اکنون کشاورزی مدرن یکی از مباحث پر اهمیت در کل دنیا است، گفت: کوددهی هم از روش های کشاورزی به شمار می رود که برای پربار شدن محصول از این روش استفاده می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کوددهی در زمین های کشاورزی به روش سنتی انجام می شود، اظهار داشت: در برخی زمین ها و باغات کشاورزی از روش های مدرن همچون سیستم کنترل مرکزی برای کوددهی استفاده می شود که این روش گران قیمت است و تمایل کشاورزان را برای تهیه و استفاده از این روش می کاهد.
وی افزود: با توجه به موضوع گرانقیمت بودن کوددهی به زمین ها و عدم تمایل کشاورزان به استفاده از این روش ها به فکر ابداع «سیستم تزریق کود متصل به لوله لاترال» افتادیم تا از این طریق هزینه کوددهی برای کشاورزان کمتر شود.
به گفته وی، این روش می تواند به صورت قطره ای زمین های کشاورزی را کوددهی کند.
وی با اشاره به مزایای این روش ادامه داد: با روش کوددهی متصل به لوله لاترال، درخت یا گیاه به مقدار نیاز کوددهی می شود و در تمامی زمین های کشاورزی، باغی و گلخانه ای قابل استفاده است. همچنین این روش مکانیزم ساده ای دارد و از مصرف انرژی می کاهد.
طاووسی عنوان کرد: در تزریق کود با سیستم کنترل مرکزی که جدیدترین روش کوددهی است، نیاز به اسید شویی و هزینه های جانبی نیست.
وی با بیان اینکه این سیستم می تواند کار سیستم های مورد نیاز در بخش کوددهی قطره ای را انجام دهد، یادآورشد: میزان آبدهی قطره چکان آن ۴تا ۸لیتر در ساعت با فشار ۴ الی ۵بار است.
این ایده پرداز با بیان اینکه رسوب قطره چکان در سیستم کوددهی متصل به لوله لاترال وجود ندارد، گفت: از این سیستم می توان در سالهای متمادی استفاده کرد بدون اینکه آسیبی به دستگاه وارد شود. همچنین این سیستم در هرنوع آب و هوایی قابل کاربرد است.
به گزارش مهر، لوله لاترال یا لوله فرعی، لوله ای است که آبرسانى به داخل مزرعه و جابهجايى آب در زمين که از لوله اصلى به لوله نيمه اصلى منشعب مىشوند را صورت می دهد. همچنین این طرح با همکاری محمدسعید سنجابی انجام گرفته است.
No tags for this post.