چگونه از افراد مبتلا به کرونا پرستاری کنیم؟

به گزارش سیناپرس، در حال حاضر تعداد افراد مبتلا به کرونا در کشور با افزایش زیادی رو به رو شده و این موضوع نیازمند بهره بردن از ترفندهای خاصی است که به کمک آن ها می توان علاوه بر  ارائه کمک به این بیماران، از ابتلا به بیماری مصون ماند. در این گزارش به بررسی برخی از این راهکارها می پردازیم:

چگونه باید روتختی، حوله و ملحفه‌های آلوده و استفاده‌ شده توسط بیماران مبتلا به کرونا را تمیز کرد؟

بر اساس دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی، کلیه افرادی که با روتختی، حوله و لباس بیماران کرونایی سروکار دارند، باید این موارد را مدنظر قرار دهند:

از وسایل محافظ شخصی مناسب استفاده کنید. این تجهیزات شامل دستکش‌ های مقاوم، ماسک، ابزار های محافظت از چشم شامل محافظ صورت، عینک، لباس‌ های آستین ‌بلند و در صورتی ‌که لباس شما ضد آب نیست، پیش بند، چکمه یا کفش کاملاً رو بسته هستند. توصیه می ‌شود پیش از لمس بیمار یا وسایل مورد استفاده وی به‌ ویژه درصورتی ‌که خیس باشند، خود را به این تجهیزات مجهز کنید.

هرگز پارچه ‌های کثیف را لمس نکرده و با دست حمل نکنید. ملحفه ‌های آلوده را در ظروفی مانند کیسه یا سطل با برچسب نوشته کاملاً واضح ضد آب، قرار دهید.

در صورت وجود آلودگی‌ هایی مانند مدفوع و یا استفراغ روی پارچه‌ های مورد استفاده بیمار، آن را با دقت توسط یک شی صاف کاردک مانند تمیز کرده و داخل سرویس بهداشتی اتاق یا ظروف ویژه ‌ای که از قبل برای این کار مشخص ‌شده قرار دهید. اگر سرویس بهداشتی در اتاق بیمار وجود ندارد، حتماً پارچه ‌های آلوده را در سطل دربسته قرار داده و به نزدیک ‌ترین توالت منتقل کنید.

شستشو و ضدعفونی لباس ‌زیر و پارچه‌ های پنبه‌ ای: شستشو توسط ماشین لباسشویی با آب گرم (۶۰ الی ۹۰درجه سانتی ‌گراد) و مواد شوینده مناسب برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن ملحفه‌ ها و لباس ‌زیر بیماران کرونایی توصیه می ‌شود. اگر شستن توسط ماشین لباس ‌شویی امکان ‌پذیر نیست،البسه و ملحفه ‌های پنبه و کتان را می ‌توان در آب داغ و صابون در یک سطل بزرگ خیسانده و با استفاده از چوب یا میله ‌ای بلند، ظرف را هم زد.

به گزارش سیناپرس، توجه کنید که در حین هم زدن سطل، قطرات آب به اطراف ترشح نکند. اگر آب گرم در دسترس نیست، کتان را در محلول 05/0 درصد کلر برای مدت ۳۰ دقیقه غوطه‌ ور کرده و در آخر با آب تمیز شسته و اجازه دهید ملحفه کاملاً در نور آفتاب خشک شود.

کارکنان بخش‌ های مراقبت بهداشتی که معاینه و نمونه‌ برداری از مخاط دهان و بینی بیماران مشکوک یا مبتلا به کووید ۱۹را انجام می‌ دهند، باید از چه تجهیزاتی استفاده کنند؟

جمع ‌آوری نمونه ‌های بینی و دهان بیماران احتمالاً موجب تحریک آن‌ ها شده و منجر به سرفه کردن بیمار می ‌شود به همین دلیل پرسنل این مراکز باید به طور کامل از تجهیزات بهداشتی شخصی استفاده کرده و سعی کنند در اتاق های نمونه گیری تهویه مناسب هوا انجام شود.

کارکنان بخش مراقبت‌ های بهداشتی که نمونه‌ برداری از دهان و بینی بیماران مشکوک یا تأیید شده کووید ۱۹ را انجام می‌دهند، باید از قبل به‌ خوبی آموزش ‌دیده باشند. این افراد باید از لباس آستین ‌بلند غیر استریل، ماسک پزشکی، تجهیزات محافظت از چشم، نقاب محافظ صورت و دستکش مناسب استفاده کنند. به گزارش سیناپرس، معاینه و نمونه‌ گیری باید در یک اتاق جداگانه انجام شود و کارکنان مراقبت ‌های بهداشتی در طول عملیات نمونه ‌گیری باید از بیماران بخواهند که دهان خود را با ماسک پزشکی یا دستمال بهداشتی بپوشانند. 

آیا مراکز نمونه‌ گیری و آزمایش خون باید به ‌طور مرتب محصولات خونی ویروس کووید ۱۹را غربال کنند و آیا احتمال انتقال کرونا از طریق خون وجود دارد؟

خیر، اگرچه بخش ‌های آر ان ای (RNA) ویروس SARS-CoV-2 در نمونه‌ های خون بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده ‌شده است؛ اما این موضوع بدان معنی نیست که این ویروس قابلیت زنده ماندن و ایجاد عفونت را دارد. به‌ طورکلی، ویروس ‌های تنفسی از طریق خون منتقل نمی ‌شوند.به گزارش سیناپرس، البته در مراکز انتقال خون برای جلوگیری از اهدای خون افراد مبتلا به علائم تنفسی یا تب باید اقدامات معمول غربالگری اهدا کننده انجام شود. به‌عنوان یک اقدام احتیاطی، مراكز خون باید در غربالگری و مصاحبه اولیه خود از اهدا کنندگان بخواهند درصورتی‌که طی ۱۴ روز گذشته سابقه سفر به مناطق یا کشورهای درگیر بیماری کووید ۱۹ را داشته یا این بیماری در خود آن‌ ها یا اطرافیانشان تشخیص داده ‌شده، اعلام کنند.

آیا استفاده از چکمه، پیش‌بند های ضد آب و غیر قابل نفوذ، یا لباس ‌های پوششی ویژه که به‌عنوان تجهیزات روتین محافظ شخصی برای کارکنان بخش مراقبت ‌های بهداشتی استفاده می ‌شود، برای بیماران مبتلا یا مشکوک به کووید ۱۹نیز لازم است؟

خیر، دستورالعمل فعلی سازمان بهداشت جهانی در رابطه با مراقبت از کارکنان بخش‌ های بهداشتی که با بیماران مشکوک یا مبتلا به بیماری تنفسی حاد کووید ۱۹ سروکار دارند، این است که علاوه بر موارد احتیاطی استاندارد که همیشه باید توسط کارکنان بخش بهداشتی در مواجهه با کلیه بیماران استفاده شود، اقدامات احتیاطی ویژه جهت اجتناب از قطرات و ذرات معلق را به کار ببندند.

از نظر تجهیزات حفاظتی فردی، اقدامات احتیاطی جهت اجتناب از تماس مستقیم با بیمار و ترشحات بدن وی و ذرات معلق حاوی این ترشحات، توصیه می‌شود. این اقدامات شامل پوشیدن دستکش یک ‌بارمصرف برای محافظت از دست‌ ها، استفاده از لباس تمیز، غیر استریل و آستین‌ بلند، روپوش برای محافظت از لباس در برابر آلودگی، ماسک‌ های پزشکی برای محافظت از بینی و دهان و تجهیزات محافظت از چشم مانند عینک هستند که باید پیش از ورود به اتاقی که در آن بیمار مبتلا یا مشکوک به کووید ۱۹بستری است، استفاده شوند. ماسک‌های تنفسی خاص (به‌عنوان‌مثال ماسک‌های N95) فقط برای جلوگیری از آلودگی توسط ذرات معلق در هوا مورد نیاز است.

آیا بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹و افراد مشکوک به این بیماری، می‌ توانند در یک اتاق بستری شوند؟

در حالت ایده آل، افراد مبتلا به بیماری تنفسی کرونا و افراد مشکوک به این بیماری باید در اتاق‌ های مجزا نگهداری شوند. با این‌ حال، هنگامی ‌که این امر امکان‌ پذیر نیست (به‌ عنوان‌ مثال، به دلیل تعداد محدود اتاق‌ های یک ‌نفره)، گروه‌ بندی و جداسازی بیماران مبتلا و مشکوک، گزینه قابل قبولی است. در حقیقت برخی از بیماران مشکوک به کووید ۱۹ ممکن است درواقع بیماری ‌های تنفسی دیگری داشته باشند، از این ‌رو، این افراد باید از بیمارانی که به‌ طور قطع به ویروس کرونا مبتلا هستند، جدا شوند. در هر صورت، به خاطر داشته باشید که همواره باید حداقل یک متر فاصله بین تختخواب‌ های بیماران حفظ شود.

آیا افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا که علائم بیماری در آن ‌ها خفیف است، باید در بیمارستان بستری شوند؟

خیر. برای بیمارانی که دارای نشانه‌ های خفیف هستند، بستری شدن در بیمارستان لزومی ندارد. به ‌عنوان ‌مثال بیماران دارای نشانه‌ هایی چون تب درجه پایین، سرفه بدون ضعف، خونریزی یا مسدود شدن مجاری تنفسی توسط مخاط گلو درد بدون علائم هشدار دهنده از قبیل تنگی نفس یا مشکلات تنفسی همچون تنفس سریع و منقطع، عدم وجود خلط یا خون ‌ریزی، علائم گوارشی مانند مشکلات روده، تهوع و یا اسهال، نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند.
به گزارش سیناپرس، با توجه به اینکه نگرانی در مورد وخیم شدن سریع شرایط بالینی بیماران وجود دارد. باید از این افراد که در منزل استراحت می ‌کنند خواسته شود تا در صورت بروز هر گونه نشانه‌ های وخیم شدنبیماری، به بیمارستان باز گردند.

چه نوع مواد ضد عفونی‌ کننده‌ ای برای تمیز کردن محیط مراکز بهداشتی و درمانی یا خانه‌ هایی که بیماران مبتلا یا مشکوک به کرونا در آن‌ ها نگهداری می‌ شوند، توصیه می ‌شود؟

برای تمیز کردن محیط مراکز بهداشتی و درمانی یا خانه‌ هایی که بیماران مبتلا یا مشکوک به کووید ۱۹در آن‌ ها نگهداری می‌شوند، باید از ضد عفونی ‌کننده ‌هایی استفاده شود که در برابر ویروس ‌های پوشش ‌دار، مانند ویروس کرونا و سایر ویروس ‌های مشابه مؤثر باشند. در حال حاضر بسیاری از مواد ضد عفونی ‌کننده ازجمله ضد عفونی ‌کننده‌ های بیمارستانی که در برابر ویروس‌های پوشش‌ دار فعال هستند، وجود دارد.

در حال حاضر توصیه‌ های سازمان بهداشت جهانی، شامل موارد زیر است:

• الکل اتیلیک ۷۰ درصد برای ضدعفونی کردن تجهیزات اختصاصی قابل ‌استفاده مجدد (مثلاً دما سنج ‌ها) پس از هر بار مصرف.
• هیپوکلریت سدیم به میزان 05/0 درصد (معادل 5000 ppm) برای ضد عفونی کردن سطوحی که اغلب در خانه ‌ها یا مراکز بهداشتی و درمانی توسط افراد مختلف لمس می ‌شوند.

به خاطر داشته باشید هنگامی ‌که صابون یا ضد عفونی ‌کننده‌ های دارای الکل وجود ندارد، محلول ضعیف شده کلر (05/0 درصد) می‌ تواند برای ضدعفونی کردن دست ‌ها استفاده شود. به ‌طور کلی، استفاده از محلول کلر رقیق در هنگام وجود صابون و ضدعفونی ‌کننده‌های الکلی، توصیه نمی ‌شود زیرا احتمال ایجاد تحریکات پوستی توسط محلول کلر و بروز اثرات نامطلوب در سلامت افراد، وجود دارد.

به گزارش سیناپرس،از سوی دیگر، محلول ‌های کلر باید به‌ صورت روزانه تهیه‌ شده، در جای خشک و خنک و ظروف در دار و به دور از نور آفتاب نگهداری شود. در غیر این صورت، احتمال از بین رفتن قدرت ضد عفونی ‌کننده و اثربخشی این ماده وجود دارد. استفاده از محلول (5/0 درصد) کلر به‌عنوان یک ماده ضد عفونی‌ کننده مناسب برای تمیز کردن محیط (سطح زمین) مؤثرتر از شستشوی آن با آب و صابون است. 

گزارش: احسان محمدحسینی
منبع: who

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا