قهوه از هر نوعی، عمر کبد شما را طولانی می‌کند

به گزارش سیناپرس، بر اساس مطالعه ای که اخیراً در مجله ای مهم در حوزه سلامت به نام BMC Public Health منتشر شده است، نوشیدن قهوه کافئین دار (آسیاب شده یا فوری) یا حتی بدون کافئین، با کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن کبدی و سایر بیماری‌های این اندام مهم مرتبط است.

محققان دانشگاه‌های ساوتهمپتون و ادینبورگ انگلیس دریافته‌اند که نوشیدن هر نوع قهوه ای در مقایسه با عدم نوشیدن آن، با کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد و از بین رفتن آن در ارتباط است و این مزیت، با نوشیدن حداکثر سه تا چهار فنجان قهوه در روز حاصل می‌شود.

مجریان این مطالعه، داده‌های یک تحقیق تحت عنوان Biobank UK را که بر روی 495،585 شرکت کننده انجام شده و و حدود 11 سال طول کشیده بود، مورد بررسی عمیق قرار دادند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد که مصرف کنندگان قهوه در مقایسه با دیگران، 21 درصد کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن کبدی، 20 درصد کاهش خطر کبد چرب و 49 درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های کبدی را تجربه می‌کنند.

بر اساس این نتایج، بیشترین بهره سلامت در گروهی مشاهده شد که قهوه آسیاب شده می‌نوشیدند. این نوع قهوه حاوی مقادیر زیادی از مواد موسوم به کاوئول و کافستول است که سدی محکم در برابر بیماری مزمن کبدی به شمار می‌آیند. با این حال، حتی قهوه فوری هم که دارای مقادیر کمی کاوئول و کافستول است، با کاهش خطر بیماری مزمن کبدی همراه بود.

به گزارش سیناپرس، آنگونه که محققان ارائه دهنده این نتایج می گویند: «قهوه به طور گسترده ای در دسترس عموم است و می‌تواند به عنوان یک درمان پیشگیرانه و بالقوه برای بیماری مزمن کبد مطرح باشد. این امر به ویژه در کشورهایی با درآمد کمتر و دسترسی ناکافی به مراقبت‌های بهداشتی، ارزشمند خواهد بود».

آن‌ها معتقدند: «در این خصوص، تحقیقات آینده می‌توانند رابطه بین قهوه و بیماری کبدی را با کنترل دقیق تر میزان قهوه مصرف شده آزمایش نمایند».

نویسنده: محمدرضا دلفیه
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا