تاثیر پدران بر رشد مغز جنین قبل از تولد
پژوهش های انجام شده روی موش های ماده باردار نشان داده، در صورتی که این موش ها در معرض فرومون های مردانه قرار گیرند، نوزادانشان هنگام تولد از توانایی ذهنی بیشتری برخوردار خواهند بود. فرومون ها سیگنال های شیمیایی مورد استفاده در برقراری ارتباط بین اندام های گونه های مشابه هستند.
«ساچیکو کویاما»، از دانشگاه ایندیانا و سرپرست تیم تحقیق، در این رابطه می گوید: «این نخستین تحقیقی است که نشان می دهد قرار گرفتن در معرض فرومون ها، تاثیر بسزایی بر کل نسل پستانداران دارد.»
او در ادامه می گوید: «ما در این مطالعات دریافتیم که فرومون مردانه در شرایط تغذیه نوزاد پس از تولد تاثیرگذار است و این موضوع می تواند تغییراتی در مغز ایجاد کند که به نسل های بعدی انتقال پیدا می کند. به نظر می رسد که ارتباط بین فرومون های مردانه و رشد فرزندان ناشی از تاثیر فرومون های مردانه در توانایی پرستاری از موش مادر باشد.»
همچنین این موش ها نسبت به موش های ماده ای که در معرض فرومون های مردانه قرار نداشتند دوره طولانی تری را صرف پرستاری از فرزندان خود کردند.
به گزارش مهر،برای اندازه گیری هوش و توانایی ذهنی نوزادان موش ها، محققان آنها را در ماز آبی با یک خروجی پنهان قرار دادند. نتایج نشان می دهد موش های متولدشده از مادرانی که در معرض فرومون های مردانه قرار داشتند، بسیار سریع تر محل خروجی را پیدا کردند و این نشان می دهد که این گونه موش ها از یادگیری سریع تر و حافظه فضایی قوی تری نسبت به گروه دیگر که از مادرانی متولد شده اند که در معرض فرومون های مردانه قرار نداشته اند، برخوردار هستند.
No tags for this post.