"صدف‌ سیاه" جزو اولین گونه‌های آسیب‌پذیر در برابر تغییرات جوی

 بیشتر کارشناسان مطالعات جوی پیش‌بینی کرده‌اند که در سال‌های آتی دمای سطح زمین افزایش می‌یابد. همچنین تاکنون 2014 به عنوان گرم‌ترین سال ثبت شده و اکنون گزارش‌ها حاکیست در صورتی که این روند ادامه پیدا کند صدف‌های سیاه یکی از گونه‌هایی خواهند بود که برای بقا با مشکل روبه‌رو خواهند شد.

در حقیقت پیش از این نیز به پیامدهای افزایش دمای آب اقیانوس‌ها به خصوص فرسایش گسترده مرجان‌های استوایی اشاره شده است. همچنین افزایش دما همراه با بالا رفتن سطح اسید اقیانوس‌ها موجب تضعیف جلبک‌ها می‌شود. جلبک‌ها به استحکام صخره‌های آبی کمک می‌کنند و عامل رنگ‌های درخشان و چشمگیر مرجان‌ها هستند.علاوه بر این، اسیدی شدن اقیانوس‌ها موجب می‌شود ادامه حیات بیشتر گونه‌های جانوری صدف‌دار تا سال 2030 با مشکل روبه‌رو شود چراکه باید برای تشکیل صدف، انرژی بیشتری مصرف کنند بنابراین آسیب‌پذیرتر می‌شوند.

با این حال در مورد صدف‌های سیاه، اسیدی شدن اقیانوس‌ها عامل نگرانی کارشناسان محیط زیست نیست.

به گزارش ایسنا، افزایش دما در منطقه استوایی با شدت یافتن بارش باران همراه خواهد بود. افزایش بارش باران از غلظت نمک در آب‌های استوایی کاسته و در نتیجه کاهش نمک و گرم‌تر شدن آب، تغییرات میکروسکوپی را موجب شده که در نهایت شرایط را برای فعالیت باکتری‌های بیماری‌زا و گونه‌های پلانکتون که تولیدکننده مواد سمی هستند، فراهم می‌سازد. یکی از اولین جاندارانی که از این تغییرات آسیب می‌بینند، صدف‌های سیاه هستند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا