درک سرطان با استفاده از درک ساختار سلولی
دانشمندان در تحقیقات خود برای نخستین بار به ساختار ویژه ای در سلول ها دست یافته اند که نام این ساختار، ساختار شبکه ای یا Mesh تعیین شده است و به کمک آن سلول های مختلف می توانند در کنار یکدیگر مستقر شده و یک شکل یکپارچه را بیابند.
یکی از نکات مهم درباره این اکتشاف این است که در ساختار شبکه ای شاهد یافته شدن پروتئین های خاصی هستیم که مشابه آنها در کلونی سلول های سرطانی نیز یافته شده اند و به همین دلیل نیز می توان انتظار داشت که تحلیل ساختار شبکه ای سلول ها بتواند پاسخ هایی جدید درباره چگونگی توسعه یافتن سرطان در بدن را به دانشمندان عرضه کند.
دکتر استیفن رویل به عنوان راهبر این تحقیقات درباره این اکتشاف بسیار هیجان زده به نظر می رسد و درباره آن می گوید :« به عنوان یک دانشمند زیست شناسی سلولی شاید بتوان غیرمحتمل ترین کشف ممکن را کشف کردن یک ساختار سلولی جدید دانست ولی من از اینکه توانسته ام به چنین ساختاری دست پیدا کنم بسیار هیجان زده و خرسند هستم زیرا بشر از قرن هفدهم میلادی در حال تحقیق در این زمینه بوده است.»
نکته جالب اینجاست که این ساختار به صورت تصادفی کشف شده است و این دانشمند درحالی که در حال بررسی فاصله بین اسکلت داخلی سلول ها بوده است به این کشف نائل آمده است. جالب است بدانید که این فاصله تنها 25 نانومتر است و ابعاد ان در مقایسه با موی سر انسان برابر با یک به 3 هزار است.
به این ترتیب و با انجام تحقیقات پیشرفته تر و تکمیل شده، این ساختار به صورت کامل تحلیل شده و نام ان نیز ساختار شبکه ای یا Mesh تعیین شد تا نام این دانشمند در تاریخ علم به ثبت برسد. نتایج این یافته ها به صورت یک مقاله علمی در نشریه بین المللی eLife به چاپ رسیده است تا سایر دانشمندان نیز امکان بهره بردن از آن را داشته باشند.
No tags for this post.